Top 10 cele mai frumoase orașe din lume

Cu toții ne dorim să călătorim în cât mai multe locuri din lume, însă, din păcate, nu reușim să facem acest lucru numai dacă tot ce am face în viață ar fi să călătorim, lucru care nu este posibil de cele mai multe ori. Dar, pentru că este binecunoscută dorința oamenilor de a călători, specialiștii în domeniu au realizat un top al celor mai frumoase orașe de pe mapamond.

Iată care sunt cele mai frumoase orașe din lume:

Florența, Italia

Remarcabil în toate privințele, orașul Florența din Italia i-a impresionat pe toți cei care l-au vizitat. În orașul italian domnește epoca renascentistă și este bogat în poduri, piețe și palate foarte frumoase. Arhitectura lui este deosebită, cu un puternic aer romantic, care prezintă nu numai istorie, ci artă adevărată.

Paris, Franța

În afară de faimosul și superbul Turn Eiffel, există foarte multe obiective care te așteaptă în capitala franceză. Aerul din acest frumos regat este picurat cu cultură, romantism și lumini dintre cele mai frumoase. Mai exact, este foarte ușor să te îndrăgostești de Paris.

Lisabona, Portugalia

Când vine vorba de ea, Lisabona este plină de un farmec foarte unic, care este greu de negat de oricine a fost acolo. De pe dealurile și râurile pitorești, până la clădiri, acest oraș nu va înceta niciodată să te uimească.

Roma, Italia

O vizită la Roma te va face să-ți bucuri ochii cu piese monumentale, care prezintă istorie. Indiferent dacă alegi să mergi mai întâi la Vatican, la Colosseum sau la Capela Sixtină (cele mai importante atracții turistice ale orașului), vei fi împresionată că o astfel de frumusețe există/a existat în realitate. Descoperă istoria orașului la pas, fiind atent la toate detaliile.

Rio de Janeiro, Brazilia

Rio de Janeiro este un oraș cu un peisaj natural și luxuriant, care oferă vizitatorilor priveliști uimitoare. Clădirile sunt uluitoare, iar arta Stâncii de granit (Pão de Açúcar, golful Guanabara) este de o frumusețe rară. Orașul Rio de Janeiro oferă o atmosferă luxoasă, o zonă tropicală și o scenă oceanică care trebuie văzute măcar o dată în viață.

Amsterdam, Olanda

Eleganță este cuvântul care ne vine în minte pentru orașul Amsterdam. Acest loc minunat deține în limitele sale un aranjament original și bine legat; arhitectura clădirilor, culorile folosite, toate sunt bine gândite, fiind așezate de-a lungul canalelor care străbat orașul. Mersul pe străzile pietruite te vor copleși cu un farmec mistic, care este greu de uitat. În afară de atmosfera fermecătoare, există cafenele, muzee și multe altele locuri care te vor face să te îndrăgostești de acest oraș perfect.

Grand canal of Venice at sunset

Veneția, Italia

În toată gloria sa romantică, Veneția, orașul cunoscut sub numele de „orașul apei”, nu pare să dezamăgească niciodată pe cei care care au ajuns acolo. Cu milioane de turiști pe an, Veneția deține aproape aceeași originalitate. Romantismul, istoria reminiscentă și unicitatea continuă să existe, clădirile strălucesc cu mândrie prin uzura lor, iar localnicii sunt întotdeauna cei care te vor primi cu căldură, făcând vizita mai satisfăcătoare.

Munchen, Germania

Cu împrejurimile sale montane senine, frumusețea orașului Munchen îți poate fura inima fără nicio ezitare. Spre deosebire de alte orașe superbe, istoria pe care o oferă acest oraș este de o lume cu totul diferită. Munchen este plin de cultură magnifică și este decorat cu muzee speciale, un oraș cu peisaje autentice, o arhitectură remarcabilă și aproape mistică.

Vancouver, Canada

Vancouver are vedere plăcută la mare, cu plaje dintre cele mai frumoase, dar tot aici pot veni iubitorii de munte. Acest oraș canadian oferă o frumoasă priveliște a luminilor pe timp de noapte, o atmosferă deosebit de prietenoasă, însă și o arhitectură curată și totuși magnifică.

Budapesta, Ungaria

Maghiarii au binecuvântat lumea cu orașul lor magic din Budapesta, care prezintă atribute gotice și renascentiste. Este locul în care vei rămâne fără respirație după ce vei vizita palatele detaliate, vei vedea podurile. Unicitatea orașului te face să te simți atrasă în adevărata sa frumusețe, pe care o descoperi în timp ce îl vizitezi.

Articol realizat de Sânziana C – redactor femeiintendinte.ro

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *