Terapie la tine acasă. Cum să te eliberezi de stres prin presopunctură

Trecem printr-o perioadă în care stresul și sentimentul de teamă sunt prezente în viața noastră. Autoîncurajarea și adoptarea unor noi obiceiuri trebuie să fie pe lista noastră zilnică de activități, așa că astăzi vom vorbi despre eliberarea stresului prin presopunctură.

Asemănătoare cu acupunctura, doar că fără ace, tehnica prin apăsare (presopunctura) ajută la eliberarea energiei blocate în anumite puncte în organism. Potrivit Vogue.com, specialiștii recomandă practicarea tehnicii prin apăsare de două sau de trei ori pe zi, dar spun ei: ”un tratament mai scurt și des este mai eficient decât unul lung și rar”.

Punctele care te eliberează de stres

Este bine cunoscut că presopunctura, acupunctura sau reflexoterapia sunt tehnici de medicină tradițională chineză care reduc durerea și stresul, îmbunătățind starea de spirit.

Linia mediană a feței (tehnică denumită și Ying Tang)

Apăsă ușor zona dintre sprâncene cu degetul inelar și cel mijlociu, apoi inspiră aer pe nas și expiră-l lent pe gură, de patru ori. Apoi, ridică degetele și pune-le din nou, apăsând ușor și repetând exercițiul de respirație, de cinci ori de data asta – inspirație adâncă și expirație lentă a aerului. Repetă până te simți calm/ă și orice durere a dispărut.

Încheietura interioară a mâinii (tehnică denumită și pericard)

Situat la o distanță de două degete de încheietura mâinii, acest punct ajută la îmbunătățirea stării de spirit și la normalizarea bătăilor inimii, ajutându-te să ai un somn odihnitor. Apasă ușor punctul de pe mâna dreaptă, 30 de secunde, în timp ce inspiri și expiri aerul lent. Repetă de trei ori, apoi faci același lucru și la mâna stângă.

Glezna (tehnică denumită și spleen 6)

Pentru a găsi punctul care ajută la ameliorarea insomniei cauzate de stres, recomandat este să stai pe un scaun și să-ți ridici piciorul drept pe cel stâng, cu glezna exterioară pe partea de sus a coapsei. Măsoară o distanță de patru degete lățime, de la osul piciorului în sus. Apasă punctul cu degetul mijlociu și pune presiune pe partea de sus folosindu-te de cealaltă mână, de la unul la două minute. Repetă de cinci ori.

Pe lângă eliberarea stresului din corp, presopunctura ajută și la îmbunătățirea somnului și a stării de spirit.

Bonus: o tehnică de respirație pentru durerea de cap

Așează-te comod, închide ochii și inspiră aer pe nas. Simte cum intră aerul în plămâni, apoi expiră-l lent pe gură, lăsând abdomenul să se relaxeze. Repetă de cinci ori exercițiu. Vezi cum te simți după. Este recomandat pentru dureri de cap.

Articol realizat de Sânziana C. – redactor femeiintendinte.ro

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *