Tehnologii performante și tratamente corporale personalizate la Therapy Boutique by Ionela Preda

,,Mi-am dorit un spațiu în care să mă pot desfășura fără limitări, un spațiu în care pacientul să vină relaxat, să aibă parte de consultanță, nu doar pe zona de terapii de recuperare, dar și de beauty și nutriție.”

Ionela Preda, un fizioterapeut cu peste 20 de ani de ex­perienţă, a deschis în urmă cu câteva luni propriul centru de terapii corporale şi de beauty în Capitală, pe strada Do­cenţilor, în zona Avia­torilor. Fondatoarea Therapy Boutique by Ionela Preda a studiat Management la Universitatea din București, a fost fizioterapet-coordonator la centrul medical Bio Terra Med și ne povestește despre cum a luat decizia de a înființa acest cabinet dar și care sunt procedurile pe care oamenii le pot încerca.

  1. Cine este Ionela Preda și ce specializări are?

Sunt un fizioterapeut cu o experiență de peste 20 de ani în recuperarea medicală. Am pornit cu studii de medicină generală, apoi am urmat studiile de fizioterapie. Pot spune că mi-am găsit vocația în domeniul recuperării fizice și, dincolo de tehnicile si terapiile standard învățate, am creat o serie de protocoale care sunt născute din experiența și cercetările mele personale, din lucrul de zi cu zi cu pacienții. Meseria aceasta o poți învăța doar parțial din cărți și cursuri, cel mai mult însă te dezvolți observând evoluția pacientului. Apoi, în acest domeniu lucrăm cu oameni care trec prin perioade dificile, recuperări ce urmează unor perioade de boală sau intervenții chirurgicale, deci îți trebuie și mecanisme psihologie de capacitare a pacientului în procesul de recuperare. Dar am fost mereu interesată, la nivel personal și profesional, de recuperarea estetică, motiv pentru care am dezvoltat în paralel cu procedurile de recuperare fizică și o serie de protocoale personalizate în domeniul remodelării corporale, pe care le-am aplicat cu mare succes, unele chiar pe persoane publice, a căror evoluție spectaculoasă a fost remarcată de presă și fani.

Sunt pasionată de principiile nutriției moderne, am studiat efectul suplimentelor anti-aging și maniera în care aparatele de fizioterapie pot fi adaptate în actiuni de menținere a țesuturilor în stare optimă. Aceste proceduri de prevenire sau de intervenție minim-invazivă cred că sunt cele mai sănătoase pentru corp și psihic.

  1. Cum ai luat decizia de a înființa Therapy Boutique?

Mi-am dorit un spațiu în care să mă pot desfășura fără limitări. Oamenii nu vin doar pentru o problemă într-un cabinet de recuperare, ci pentru un cumul de factori, extrem de diverși. Vă dau un exemplu, după o operație a coloanei sau de hernie, nu ai nevoie doar de refacerea musculaturii, de tonifiere, de recăpătarea mobilității, ci de depășirea traumei, a durerii, de atenuarea semnelor lăsate de intervenție, poate de pierderea în greutate generată de o perioadă lungă de imobilitate. Mai mult, aceste momente din viața noastră marcate de suferință fizică vin la pachet cu depresii, mai ușoare sau mai pregnante. Mi-am dorit un spațiu în care pacientul să vină relaxat, să aibă parte de consultanță, nu doar pe zona de terapii de recuperare, dar și de beauty și nutriție. Să fie un spațiu intim, unde să nu te simți expus privirilor. Momentele acestea, în care avem nevoie de recuperare, nu sunt cele în care ne simțim cel mai confortabil în pielea noastră, așa că este nevoie de puțină delicatețe din partea terapeutului. Ai nevoie să știi că beneficiezi de grijă și de un program personalizat corpului, psihicului și istoriei tale personale. Therapy Boutique este o oază de liniște în mijlocul Bucureștiului, într-o casă elegantă, construită în perioada interbelică, retrasă și discretă, cu o superbă grădină. Echipa este una sudată în câțiva ani, alcătuită din oameni cu experiență și pasiune pentru acest domeniu.

  1. Care sunt procedurile care se efectuează în acest salon?

Procedurile efectuate sunt personalizate fiecăruia, după necesitate și dorințele avute. Avem o paletă largă. În primul rând tratamente faciale anti-aging, cu efect de regenerare și revitalizare a pielii, inclusiv în profunzime, prin stimularea profundă a resurselor naturale ale organismului. Tratamente corporale personalizate pe orice zonă, îmbinând efectele radiofrecvenței (energia WINBACK), shockwave-ului și electrostimulării wireless. Diverse tipuri de drenaj limfatic și masaje combinate cu tehnologia TECAR, prin care obținem o relaxare profundă a musculaturii și terapia zonelor dureroase. Sunt foarte multe terapii, atât pe zona de recuperare fizică cât și pe cea de beauty, precum și consultanță în nutriție. Avem tehnologii moderne și terapeuți specializați, așa că putem să adaptăm mereu procedurile standard pentru nevoile individuale ale pacientului, la prețuri extrem de accesibile.

  1. Care sunt cele mai frecvent întâlnite probleme ale femeilor care vin la tine? Dar ale bărbaților?

Problemele comune le găsim în zona recuperării fizice, acolo situațiile sunt similare. Dar pe zona estetică, adevărul este că femeile vin cu o cazuistică mai variată decât a bărbaților. De cele mai multe ori ne luptăm cu un metabolism anevoios, cu depuneri de grăsime pe abdomen și coapse, cu pierderea tonusului muscular și al pielii. Dar este normal, femeile acumulează mult mai multe efecte negative ale stresului. De cele mai multe ori se recuperează după sarcini și perioade dificile de creștere a copiilor, în care nu își acordă suficient timp și atenție. Sau vin după perioade de burn-out, în care efectul lipsei de somn, mișcare și nutriție corectă devine extrem de vizibil. Dar și bărbații au început să resimtă efectele alimentației neadecvate și a sedentarismului, chiar dacă ei, nativ, au un metabolism mai activ. Mulți dintre ei însă au devenit receptivi la terapii faciale și încep să se informeze asupra metodelor de încetinire a îmbătrânirii.

  1. În sezonul rece există anume proceduri sau terapii care sunt recomandate? Care sunt beneficiile acestora?

În anotimpul rece este esențial să avem grijă de ten, acesta fiind afectat cel mai mult de schimbările mari de temperatură. O hidratare optimă în timpul iernii este mult mai dificil de menținut. De aceea, recomand tratamentele faciale de hidratare în profunzime pentru recuperarea tonusului pielii.

  1. Aceste proceduri se realizează pe termen lung? Este nevoie și de o anumită conduită în alimentație?

Expresia ,,cu o floare nu se face primăvară” este extrem de potrivită în grija față de corp. Din acest motiv spun că este necesară o abordare holistică. Tehnologiile pe care noi le aplicăm sunt foarte performante, dar ele nu pot contracara total lipsa unei diete echilibrate, e somnului, a hidratării sau grijii zilnice pentru ten și corp. De pildă, oricât de multă strălucire vei da tenului printr-un tratament facial, acesta o să dispară rapid dacă nu ne demachiem corect, nu hidratăm tenul la interior și exterior. Putem tonifia abdomenul sau coapsele, putem reduce mult celulita și numărul centimetrilor, dar fără o alimentație corectă va fi dificilă păstrarea rezultatelor pe termen lung.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *