Te trezești la aceeași oră noaptea? Află de ce!

Ai o perioadă în care te trezești în timpul nopții la aceeași oră? Ei bine, conform medicinei tradiționale chineze, trezitul ar putea însemna un dezechilibru la nivelul organismului iar din această cauză te confrunți cu tulburări de somn, care, pe timp lung, pot duce la probleme grave de sănătate.

Mai multe studii au arătat că lipsa somnului, chiar și pentru câteva zile, poate provoca:

  • creștere în greutate;
  • creșterea aportului caloric și a poftei de mâncare;
  • apariția durerilor inflamatorii;
  • creșterea valorilor tensiunii arteriale;
  • creșterea nivelului de cortizol (hormonul stresului);
  • creșterea nivelului zahărului din sânge și a insulinei;

Deficiența de somn pe termen lung poate duce la o serie de probleme de sănătate, inclusiv obezitate, diabet, boli cardiovasculare și chiar mortalitate precoce.

Iată ce probleme poate provoca tulburarea de somn, în funcție de ora la care te trezești în timpul nopții:

1-3 noaptea, deficiențe nutritive sau probleme hepatice

Ai fost în ultima prioadă iritată, nervoasă mai mult decât de obicei? Dacă ai des astfel de episoade, te poți confrunta cu deficiențe nutritive, mai ales dacă ești la menstruație și menopauză. Ficatul este, de asemenea, conectat emoțional la furie. S-ar putea să afli că dacă te-ai trezit adesea între orele 1-3 noaptea să fi reprimat mânie sau resentimente de lungă durată. Simptomele dezechilibrelor hepatice includ menstruație neregulată, anemie, oboseală cronică. Poți îmbunătăți starea ficatului cu plante medicinale și făcând schimbări simple în stilul de viață.

3-5 noaptea, probleme pulmonare

Plămânul este responsabil pentru mișcarea energiei prin meridiane și către întregul corp, precum și prin asigurarea protecției imune. Este, de asemenea, asociat emoțional cu durerea. Dezechilibrele pot apărea, de asemenea, ca respirație șuierătoare, tuse, astm bronșic sau îmbătrânire accelerată. Totodată, dieta slab nutritivă sau mâncatul cinei prea târziu poate duce la probleme de somn.

Lipsa somnului poate duce la probleme de sănătate, de aceea este important să acorzi atenție modificărilor care au loc la nivelul stării de spirit și la nivelul corpului.

Articol realizate de Sânziana C. – redactor femeiintendinte.ro

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *