Tartă delicioasă cu bezea și vișine

Un desert usor si acrisor dupa o masa festiva, tarta de visine si bezea se prepara rapid si cu siguranta va fi desertul-vedeta de pe masa voastra.

Ingrediente necesare:

50 g unt
4 oua
100 g zahar pudra
50 g nuci macinate
o lamaie
75-100 g faina
500 g visine

Mod de preparare:

Untul cu zaharul se amesteca pana devine ca o spuma. Apoi, se adauga pe rand galbenusurile, nucile, coaja rasa de la lamaie si albusurile batute spuma.

Amestecati totul usor si apoi incorporati usor faina, pana se obtine un aluat consistent. Acesta se pune intr-o tava unsa si tapetata cu faina. Se baga la cuptor si se coace la foc min tip de 15-20 minute.

Apoi se scoate din cuptor si se presata deasupra visinele fara samburi si se toarna spuma de albusuri, batute bine cu zaharul in care s-a stors si zeama de lamaie.

Se introduce din nou tava in cuptor pana se intareste albusul.

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *