Tarta cu mere este alegerea potrivita cand vrei sa prepari un desert sanatos si delicios pentru cei dragi. Este usor de realizat.
Ingrediente necesare:
Pentru aluat: 200 g faina, 200 g unt, 100 g zahar pudra, 1 ou, 3 g sare.
Pentru umplutura: 1,5 kg mere, 70 g zahar, 1 lingurita de praf de scortisoara, coaja rasa de lamaie, 1 plic de zahar vanilat.
Cum se prepara tarta:
Se cerne faina si se asaza la mijloc untul, zaharul pudra si oul. Apoi se amesteca bine si se framanta timp de 15 minute, dupa care se lasa la rece pana la 2 ore.
Din aluat se opreste o parte pentru impletitura de deasupra, iar din rest se intinde o foaie de marimea unei tavi, groasa de 1 cm, care se pune intr-o tava unsa si tapetata cu putina faina.
Merele se curata si se taie in felii subtiri si apoi se pun pe foc cu 3-4 lingurite de apa. Dupa ce apa a scazut si merele s-au inmuiat, se amesteca cu scortisoara si zaharul si se intind peste aluatul din tava. Din bucata de aluat oprita, vei forma mici suluri subtiri de grosimea unui creion si le vei pune deasupra merelor, de la o margine la alta a tavii, in linie oblica, in ambele sensuri (ca in poza). Se baga la copt, la foc potrivit.
La final, se scoate din cuptor si se pudreaza cu zahar vanilat.
Lasă un răspuns