Pe vremea rece de afara, o supa de rosii calda va fi alegerea potrivita pentru masa de pranz.
Ingrediente de care ai nevoie:
8-9 rosii mai coapte,
1-2 cepe;
6 linguri de orez;
1 telina mica;
1 morcov;
1 pastarnac;
2 ardei;
1 legatura de patrunjel verde;
2 linguri de ulei;
sare
Cum se prepara:
Legumele se spala si se curata. Intr-o oala de circa 3-4l se pun 1,5 – 2 l de apa si de adauga ceapa, telina, morcovul, pastarnacul, taiate in bucati, ardeiul taiat in jumatate si uleiul si se pune la fiert.
Cand legumele sunt aproape fierte, se adauga rosiile tocate marunt si se mai fierb inca 15 minute. Dupa ce se ia de pe foc, se asteapta cateva minute sa se racoreasca, apoi supa se strecoara, pasandu-se bine zarzavatul. Apoi, compozitia se reincalzeste si se adauga orezul si se lasa la fiert in 15 minute, pana se inmoaie orezul.
La servire, se presara patrunjel verde tocat.
Lasă un răspuns