Manichiura și pedichiura impecabile sunt esențiale pentru aproape orice femeie care pune accent pe îngrijirea personală, așadar nu trebuie scăpate din vedere nici în această perioadă dificila.
Un bun tratament facut acasa pentru întărirea unghiilor și hidratarea cuticulelor îl reprezintă uleiul călduț de măsline. Poți încălzi la o temperatură moderată o cană cu o cantitate modică de ulei de măsline în care vei ține unghiile de la fiecare mână scufundate timp de 10-15 minute, iar tratamentul poate fi repetat chiar și de 2-3 ori pe săptămână. Șterge apoi unghiile cu un șervet absorbant și aplică o cremă hidratantă cu o textură ușoară.
SFAT: Pentru doamnele și domnișoarele care au apelat în trecut la manichiura cu gel sau manichiura semi-permanentă, este esențial ca oja de pe unghii să fie îndepărtată corect, nicidecum smulsă, întrucât poate afecta serios textura unghiei. Întreabă-ți manichiurista cum anume poți îndepărta de acasă corect oja și curăță unghiile într-o manieră corectă. De asemenea, în această perioadă, nu sunt recomandate unghiile lungi, tocmai pentru a păstra o igienă cât mai riguroasă.
Îngrijirea părului
Podoaba capilară necesită, la rându-i, atenție sporită, iar măștile preparate cu ingrediente naturale, în casă, pot face adevărate minuni la nivelul scalpului sau în cazul firelor de păr degradate. Iată câteva idei de măști pe care le poți prepara acasă:
Mască de păr cu miere și ulei de cocos
Uleiul de cocos este unul dintre cele mai folosite în industria cosmetică, iar efectele sale asupra părului sunt recunoscute pe întreaga planetă. Așadar, amestecă 2 linguri de ulei de cocos cu o lingură de miere și aplică pe lungimea părului după șamponare. Evită să aplici masca la rădăcina părului, întrucât uleiul de cocos poate îngrășa părul. Masează bine părul, las-o să acționeze 10-15 minute și apoi clătește cu apă călduță.
Mască de păr cu avocado și gălbenuș de ou
Pasează o jumătate de avocado alături de un gălbenuș de ou și aplică pe păr, la fel, după șamponare. Las-o să acționeze preț de 10-15 minute și apoi clătește, însă ai grijă ca apa folosită să nu fie prea caldă, pentru a evita coagularea gălbenușului.
Mască de păr cu iaurt și banane
Iaurtul este recunoscut pentru efectele sale de calmare a pielii și ajută la îmbunătățirea aspectului de păr degradat cu ajutorul acidului lactic pe care îl conține, iar bananele sunt bogate în potasiu și vitamine și ajută la hidratarea firului de păr. Mixează o jumătate de banană cu 2 linguri de iaurt și aplică masca pe păr. Las-o să acționeze 20 de minute și apoi clătește cu apă caldă.
SFAT: În cazul în care ai părul gras, sunt de evitat măștile pe bază de uleiuri sau se va evita aplicarea acestora de la rădăcină. Sucul de lămâie este un bun aliat al persoanelor cu păr gras și poate fi folosit cu încredere în componența diferitor măști de păr preparate în casă.
SFAT: Pentru a-i oferi părului tău un luciu aparte, încearcă să alternezi apa caldă cu apa rece în ultimele 15-20 de secunde de clătire. Evită, totuși, zona scalpului atunci când folosești apă prea rece sau apă fierbinte.
Lasă un răspuns