Rețete de măști pentru fermitatea pielii

Măști naturale, făcute de tine, sunt cele mai bune pentru menținerea pielii tinere și frumoase. Ele sunt ușor de preparat, conțin ingrediente pe care deja le ai în casă și care fac diferența aspra aspectului tegumentului. Iată care sunt rețetele de măști faciale care te ajută să-ți menții tenul sănătos și lipsit de imperfecțiuni.

Mască cu morcov și portocală

Datorită proprietăților antioxidante și substanțelor nutritive – beta-caroten, vitamine, minerale – pielea se menține hidratată și hrănită.

Pentru preparare, ai nevoie de:

  • 1 morcov

  • sucul de la o portocală

  • 1 lingură de miere

Mod de preparare:

Spală și curăță morcovul de coajă, apoi taie-l cuburi și pune-l în blender împreună cu sucul de portocale. Procesează până amestecul devine o pastă, după care adaugă mierea. Toarnă pasta obținută într-o cană și cu ajutorul unei dischete demachiante aplică masca pe întreaga suprafață a feței și pe gât. Las-o să acționeze 20 de minute, apoi spală-te pe față cu apă rece. Tratamentul natural se aplică de 3 ori pe săptămână.

Mască cu roșie și lămâie

Pielea facială este mai sensibilă și mai subțire, ea având nevoie de mai multă îngrijire. Măștile naturale sunt o bună modalitate prin care tegumentul poate fi protejat și hrănit.

Pentru preparare, ai nevoie de:

  • 2 roșii

  • 1 lingură de suc de lămâie

  • 2 linguri de zahăr

Mod de preparare:

Descojește cele două roșii, taie-le felii și pune-le în blender împreună cu lingura de suc de lămâie, iar la final adaugă zahărul. Pasta obținută se pune într-o cană sau un recipient, iar cu ajutorul unei dischete demachiante întinde amestecul pe față și gât, prin mișcări circulare. Las-o să acționeze 15 minute, nu mai mult, deoarece sucul de lămâie poate irita pielea. Spală-te la final cu apă călduță. Repetă tratamentul natural de două ori pe săptămână.

Măști de casă sunt o modalitate excelentă și ușoară de a menține pielea sănătoasă. În plus, din alimentația ta nu ar trebuie să lipsească legumele și fructele, plus cei doi litri de apă.

Articol realizat de Sânziana C. – redactor femeiintendinte.ro

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *