Ingrediente de care ai nevoie:
Pentru aluat:
3 oua, 100 g faina, 50 ml ulei, 2 g sare, 250 ml apa.
Pentru crema:
2 galbenusuri de ou, 1 ou, 100g zahar, 75 g faina, 500 ml lapte.
Cum se procedeaza:
Pui apa la fiert si cand incepe sa clocoteasca adaugi faina, uleiul si sarea. Se amesteca cu o lingura de lemn, pana se obtine un aluat legat, care se desprinde singur de pe lingura. Dupa 5 minute de pauza, se adauga pe rand, cele 3 oua.
Se tapeaza o tava si se toarna, utilizand un cornet, mici rulouri de 5-7 cm lungime, care se coc la foc mic.
Cum obtii crema: galbenusurile se bat cu 75 g zahar, se adauga faina, apoi laptele rece si se fierbe pe foc pana se ingroasa. Separat, se bat albusurile spuma, indulcite cu restul de zahar si se incorporeaza usor in crema.
Rulourile se despica la jumatate si se umplu cu crema preparata.
Optional poti adauga deasupra eclerurilor ciocolata topita si fulgi de cocos.
Lasă un răspuns