Remedii naturale pentru problemele tenului

Ne putem confrunta des cu neplăceri dermatologice, însă sunt multe remedii naturale care ne ajută să ne recăpătăm strălucirea și catifelarea tegumentului după utilizarea lor. Astăzi vom vorbi despre beneficiile sucului de lămâie și ale fructului în sine, și anume:

Pentru punctele negre

Pentru a elimina punctele negre, taie o lămâie în sferturi, pe care înainte o speli, apoi pune pe felie o lingură de miere. Spală-te pe față cu apă călduță, după care ia felia de lămâie și freacă zona T (frunte, nas, bărbie) a feței, timp de 5 minute. Clătește-te la final cu apă călduță.

Pentru exfolierea tenului

Amestecă o lingură de suc de lămâie cu două linguri de zahăr brun și un albuș. Aplică pasta obținută pe fața proaspăt spălată, masând ușor în mișcări circulare, pentru a exfolia piele. Las-o să acționeze 10 minute, după care spală-te cu apă călduță.

Pentru hidratare

Pune într-un vas o lingură de suc de lămâie, 2 linguri de iaurt și un albuș. Amestecă ingredientele, iar pasta obținută aplic-o pe față după ce te-ai spălat. Las-o să acționeze o jumătate de oră, apoi clătește-te cu apă călduță.

Pentru eliminarea petelor

Pentru a scăpa de pete, amestecă o lingură de suc de lămâie cu aceeași cantitate de suc de roșii, suc de castraveți și ulei de santal. Aplică pasta obținută pe față și las-o să acționeze 20 de minute. Clătește la final cu apă călduță.

Pentru estomparea coșurilor

Ia o dischetă demachiantă, pe care o înmoi în suc de lămâie. Ține-o pe zona/zonele afectate de coșuri, apoi clătește după câteva minute cu apă călduță.

Articol realizat de Sânziana C – redactor femeiintendinte.ro

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *