Te confrunți cu mâncărime, scalp gras, scalp uscat sau pierderea părului? Cel mai probabil treci printr-o perioadă stresantă, iar pentru toate aceste ”probleme” vinovat este nivelul mult prea mare de stres.
Specialiștii spun că stresul crește nivelul de cortizol – cunoscut și sub numele hormonul stresului – în corp, acesta având o legătură directă cu foliculul de păr. Din acest motiv apar problemele podoabei capilare.
Dar, din fericire, poți scăpa de problemele scalpului. Iată prin ce moduri:
Ai grijă la alimentației
Obiectivul nostru este ca organismul să primească alimente bogate în substanțe nutritive, care să ajute corpul din interior. Însă, atunci când alimentația este bază de fast-food, dulciuri și băuturi carbogazoase, lipsind fructele, legumele și hidratarea corespunzătoare, apar probleme precum cele ale scalpului. Adoptă un stil de viață sănătos. Vei vedea efectele și vei fi surprins/ă.
Include în rutina zilnică exerciții de respirație
Pentru a reduce stresul și anxietatea, recomandată este meditația, fiind dovedit că este o metodă care ajută la găsirea calmului și menținerea controlului. Meditația implică exerciții de respirație, care are beneficii uimitoare asupra omului.
Așează-te confortabil, închide ochii, inspiră aer pe nas și expiră-l lent pe gură. Repetă de 5 ori, numărând de fiecare dată în gând. Practică zilnic acest exercițiu.
Acordă mai multă atenție îngrijirii părului
Probleme scalpului au nevoie și de ajutor medicamentos sau alternativ. Uleiul și mierea sunt produse foarte benefice în menținerea scalpului sănătos. Pe lângă șampon, include în rutina de îngrijire a podoabei capilare uleiul de nucă de cocos, argan sau mentă ori lavandă. Amestecă uleiul cu șamponul și masează foarte bine scalpul, apoi clătește din abundență cu apă călduță. Repetă procesul de 2 ori pe săptămână sau ori de câte ori îți speli părul.
Măștile de păr pot fi făcute cu ușurință cu ingrediente pe care le avem deja în casă.
Iată de ce ai nevoie pentru o mască de păr hidratantă:
- 3 linguri de iaurt (rece)
- 1 ou
- 1 lingură de miere
Mod de preparare:
Pune într-un bol ingredientele (adaugă mai mult iaurt și mai multă miere dacă ai părul lung) și amestecă-le bine până obții o pastă.
Spală podoaba capilară cu șampon, așa cum o faci de obicei, apoi aplică mască, de la rădăcini până spre vârfuri, uniform. Las-o să acționeze 30 de minute, după care clătește cu apă călduță. Repetă tratamentul de hidratare o dată pe săptămână. Rezultatele încep să apară după primele două utilizări.
Sfat: Dacă ți se pare că vârfurile șuvițelor sunt mult prea uscate, adaugă 2 lingurițe de ulei de nucă de cocos în rețeta de mai sus.
Articol realizat de Sânziana C – redactor femeiintendinte.ro
Lasă un răspuns