Poziții sexuale pentru a rămâne însărcinată

Există o dezbatere amplă atunci când vine vorba de identificarea poziției sexuale ideale pentru a rămâne însărcinată. Deoarece nu s-au efectuat studii științifice cu privire la acest subiect, ne rămâne să expunem drept ipoteze câteva metode care se spune că favorizează sarcina.

Teoria soțul fericit = soția gravidă

Studiile arată că orice poziție care are ca rezultat bărbatul care ejaculează în interiorul vaginului femeii va fi suficientă pentru a genera o sarcină. Mai mult, cu cât bărbatul este mai excitat cu atât mai mare este și volumul de spermă care va ajunge în vagin. Concluzia logică a acestei gândiri este de a identifica pozițiile care generează cel mai înalt grad de excitare masculină și de a le pune în practică. Desigur, este o teorie simplă (dezvoltată de un om inteligent, fără îndoială), dar logica sa este solidă.

Teoria gravitației se aplică și în cazul spermei

Pe de altă parte, unii experți susțin că gravitatea este un factor important de luat în considerare atunci când cuplul caută o poziție sexuală pentru a face copii. Acești oameni tind să recomande poziția misionară, deoarece:

  • Permite o penetrare mai adâncă
  • Permite lichidului seminal să curgă „în aval” până la destinația sa finală – colul uterin.

Pe de altă parte, pozițiile în care femeia stă deasupra (sau în cazul în care unul sau ambii parteneri stau jos sau în picioare), sunt considerate nefavorabile. Rețineți că, dacă aveți un uter retrovers, actul sexual pe la spate („doggy” style) poate favoriza pătrunderea spermatozoizilor spre colul uterin.

Dacă sunteți adepții teoriei gravitației, aveți grijă să puneți o pernă sub fund și să rămâneți în pat cu șoldurile ridicate timp de 10-15 minute după ce ați făcut sex. Acest lucru va permite spermei să se adune în jurul deschiderii cervicale, sporind astfel șansele de a obține o sarcină.

Indiferent de teoria pe care doriți să o testați, este important să identificați când are loc ovulația (utilizând teste de ovulație pe baza analizei urinei sau un monitor de fertilitate) pentru a vă asigura că faceți dragoste la momentul potrivit al lunii.

Orgasmul femeii crește șansa de a rămâne însărcinată?

Există o veche teorie și destul de răspândită, care pretinde faptul că un orgasm feminin este benefic pentru instalarea sarcinii. Ideea este că, atunci când o femeie are un orgasm, provoacă o serie de contracții musculare care ajută direcția spermei la destinația finală și fertilizarea ovulului. Cercetarea efectuată în anii 1950, totuși, pare să fi desființat această teorie.

Poziția sexuală potrivită pentru conceperea unui băiat

Se crede că a face dragoste pe la spate („doggy” style) este poziția care favorizează conceperea unui băiat. Această teorie se bazează pe faptul că sperma cromozomului Y (sperma masculină) înoată mai repede decât sperma cromozomului X (sperma de sex feminin). Deoarece penetrarea profundă oferită de sexul pe la spate permite ca sperma să fie depusă chiar la deschiderea colului uterin, este de așteptat ca sperma masculină să tindă să „câștige” cursa scurtă și să fertilizeze prima ovulul.

Poziția sexuală potrivită pentru conceperea unei fete

Pentru a concepe o fată, se spune să poziția în care bărbatul stă deasupra (poziția “misionarului”) este cea mai potrivită. Această poziție are ca rezultat o penetrare mai adâncă și, prin urmare, sperma va parcurge un traseu mai lung pentru a ajunge la ovul. Sperma cromozomului X (sperma de sex feminin), care trăiește mai mult decât omologul său de sex masculin, are avantajul în acest scenariu. În plus, mediul mai acid, care caracterizează intrarea vaginului, tinde să favorizeze și sperma de sex feminin.

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *