Oboseala matinală: simptome și cauze

Ți s-a întâmplat să te trezești dimineața și să te simți excesiv de obosită? Dacă ți se întâmplă frecvent și cauza nu este lipsa somnului, oboseala matinală este cauzată de altceva.

Potrivit experților, oboseala repetată de dimineață poate fi un simptom al anumitor boli și este un aspect pe care ar trebui să i-l comunici medicului tău.

Oboseala matinală: simptome

  • Posibile amețeli atunci când te ridici din pat.
  • Gură uscată.
  • Durere musculară ușoară
  • Disconfort gastrointestinal.
  • Tensiune arterială scăzută dimineața (hipotensiune arterială)
  • Ochi uscați.
  • Oboseală extremă care se îmbunătățește pe măsură ce dimineața trece.

Oboseala matinală: posibile cauze

Oboseala prelungită de dimineață nu este o boală în sine. Este un semn că ceva nu funcționează bine în corp. Ești incapabilă să te recuperezi și nu ai suficientă energie pentru a îndeplini toate responsabilitățile.

Știm cu toții că a nu dormi suficient este de obicei cea mai frecventă cauză a oboselii dimineții, dar vom merge în alte lucruri care ar putea duce la complicații suplimentare pentru sănătate. Reține că ceea ce urmează să discutăm este legat de oboseala persistentă a dimineții, adică se întâmplă cel puțin 2 săptămâni consecutive.

Probleme cardiace

În general, medicii spun că primele ore ale dimineții sunt cele mai periculoase. Ei vorbesc frecvent despre așa-numita „sincopă” cauzată de tensiunea arterială scăzută, care se întâmplă din cauza circulației sangvine reduse către creier. Acordă atenție simptomelor tale. Dacă oboseala de dimineață continuă mai mult de 2 săptămâni, observi că abia ai energie sau te simți ușor amețită, programează-te imediat la medic pentru un control.

Probleme hormonale – hipotiroidism

Persoanele care suferă de hipotiroidism au o deficiență de hormoni tiroidieni care afectează funcțiile organismului. Această lipsă de hormoni încetinește metabolismul, ceea ce reduce capacitățile de performanță. Te vei simți obosită și apatică. Oboseala datorată hipotiroidismului este adesea mai pronunțată dimineața.

Probleme emoționale

Experții spun frecvent că felul în care înfrunți dimineața este o reflectare a sănătății fizice și emoționale. În acest moment, ai în fața ta o zi întreagă de muncă, trenbuie să ai grijă de copil și mai ai și alte responsabilități … dacă starea ta emoțională nu este grozavă, orice fel de efort ar putea deveni copleșitor. Depresia este marcată de obicei de dureri musculare, oboseală extremă, apatie și tristețe generală. Unul dintre cele mai dificile momente este, fără îndoială, când te trezești dimineața.

Alimentație precară și diete extreme

Trebuie să fii atentă la diete. Uneori, oamenii decid să urmeze planuri dietetice stricte, care ajung să creeze un dezechilibru nutrițional foarte sever. Dietele extreme ar putea provoca dezechilibre metabolice care sunt atât de pronunțate încât sunt capabile să provoace tulburări de hidro-electroliți cu sodiu și potasiu. Acest lucru, la rândul său, poate duce la probleme cardiace, aritmie și chiar infarct. Este important să ai în vedere acest lucru atunci când începi orice fel de dietă specială.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *