Obiceiuri alimentare care pot crește riscul de cancer

A fost demonstrat că multe dintre afecțiuni sunt cauzate și de alimentație. Rolul pe care-l joacă dieta în menținerea stării de sănătate este foarte important, inclusiv pentru a scade riscul de cancer, motiv pentru care oamenii trebuie să fie foarte atenți cu alimentele pe care le mănâncă zilnic.

Iată care sunt obiceiurile alimentare care pot duce la dezvoltarea cancerului:

Consumul excesiv de sare

Aproape toate alimentele conțin sare. De aceea, în momentul în care mâncăm mâncare gătită în casă sau gata preparată nu trebuie să mai adăugăm sare. Sarea este cauza principală pentru afecțiunile cardiovasculare, însă se spune că poate influența și apariția cancerului.

Consumul de mâncare tip fast-food

Trăim în epoca în care fast-food-ul este preferat de un număr foarte mare de oameni din întreaga lume, fiind hrană accesibilă. Însă, deși este cunoscut faptul că acest tip de mâncare consumat în exces poate afecta sănătatea și duce la apariția cancerului, este mâncarea la care apelează în fiecare zi sute de persoane.

Consumul de alimente bogate în grăsime saturată

Conform cercetărilor publicate în Jurnalul Clinic Oncologic, cantitatea totală de grăsimi dietetice și consumul de grăsimi saturate ar putea crește riscul de apariție a cancerului pulmonar.

Consumul de băuturi alcoolice

Potrivit cercetărilor efectuate de Institutul American pentru Cercetarea Cancerului (IACC) și Fondul Global pentru Cercetarea în domeniul Cancerului (FGCC), consumul de băuturi alcoolice crește riscul de cancer mamar.

Consumul de băuturi carbogazoase

Poate nu știai sau nu ai citit, dar o cutie de băutură carbogazoasă de 250 ml conține aproximativ 10 lingurițe de zahăr. Iar despre zahăr se spune că hrănește celulele canceroase, mai exact, toate alimentele care conțin zahăr pot duce la apariția cancerului. Mai mult, nici băuturile dietetice nu sunt alternative sănătoase deoarece conțin indulcitori artificiali. Cercetările făcute de-a lungul timpului au arătat că îndulcitorii artificiali prezenți în băuturile răcoritoare duc la accident vascular cerebral și obezitate.

Articol realizat de Sânziana C. – redactor femeiintendinte.ro

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *