Moduri prin care să fii mai fericită

Te-ai întrebat vreodată de ce ai nevoie pentru a fi fericită? De un partener, de bani, de faimă? Nu, toate acestea sunt trecătoare iar fericirea ta nu depinde de ele. Tu poți să fii fericită și fără ele.

Probabil ai auzit de oxitocină, substanța din creier care induce sentimentul de fericire, de împlinire și bunăstare generală. Ei bine, acest hormon ”natural” te ajută să vezi viața cu alți ochi. Chiar dacă stresul, traumatismele din copilărie, singurătatea și anxietatea provoacă scăderea nivelului, iată care sunt modurile prin care poți induce în mod natural eliberarea de oxitocină:

Acceptă complimentele

Hormonul  numit oxitocină este eliberat în creier în momentele în care oamenii din jurul tău sunt drăguți cu tine. Așadar, acceptă complimentele pe care le primești în fiecare zi și fii mult mai deschisă la cuvintele de încurajare și apreciere, pe care le poți oferi și tu la rândul tău. Bucuria este de multe ori molipsitoare, la fel ca râsul.

Practică sport

Știm foarte bine că sportul este extrem de benefic pentru sănătatea generală, însă meditația și jogging-ul sunt câteva activități fizice care duc la eliberarea oxitocinei în creier. Mai mult, sportul în general te ajută să te eliberezi de gândurile negative și să fii mai plină de viață, oferindu-ți în același timp o senzație inexplicabilă de bucurie.

Eliberează-te de emoțiile negative

A fost demonstrat că emoțiile negative scad nivelul de oxitocină în creier. Pentru a evita ca anxietatea și negativitatea să te cuprindă, eliberează-te de gândurile rele și fă-le loc celor bune, celor pozitive.

Fii empatică cu cei din jur

Empatia poate lua diferite forme. Fie că este vorba de voluntariat sau oferirea de ajutor unor persoane cunoscute ori necunoscute, empatia și dăruirea au un impact pozitiv asupra ta, ajutându-te să te simți mult mai bine.

Fericirea poate fi obținută prin căi mult mai ușoare. Depinde numai de tine dacă vrei să fii o persoană care se bucură de fiecare moment sau una care gândește numai negativ. Alege să privești viața din alte unghiuri; atunci vei observa cum totul va deveni mai ușor, mai plăcut și mai constructiv.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *