(interviu) Despre tenul perfect si tratamente din natura, cu Sibel Grigore, estetician organic

Pasionată dintotdeauna de cel mai iubit domeniu al femeilor, cel al frumuseții, si cu o experienta de peste 20 de ani in aceasta bransa, Sibel Grigore este genul de persoana pe care orice doamna sau domnisoara preocupata de frumusetea tenului ar vrea sa o aiba mereu aproape. Si asta deoarece gaseste solutii cu ajutorul naturii si al cosmeticii organice, iar sfaturile sale, ideile si retetele studiate cu indemnare si publicate ulterior pe blog, chiar au rezultate. 

De mai bine de 5 ani, Sibel Grigore efectueaza tratamente faciale chiar in propriul cabinet – un spatiu cochet si extrem de relaxant, de unde vei pleca, printre altele, cu informatii importante despre ingrijirea corecta a tenului tau si unde vei regasi o paleta intreaga de tratamente cu cosmetice organice, fiecare dintre acestea potrivit sau personalizat problemelor tale. 

Am reusit sa aflam astfel, prin interviul de mai jos, povestea din spatele micutei afaceri puse pe picioare de Sibel Grigore, dar si cateva sfaturi de cosmetica foarte utile oricarei doamne care iubeste sa se ingrijească. 

Stim ca esti una dintre persoanele la care putem apela oricand daca avem probleme cu tenul sau daca vrem sa-i redam stralucirea. Cum ai construit aceasta pasiune, devenita apoi profesie?

Aceasta pasiune a inceput imediat dupa facultate cand m-am angajat la cel mai mare brand de produse cosmetice din lume si se pare ca a fost cel mai bun lucru pe care l-am facut atunci. Pentru ca mi-a deschis apetitul pentru tot ceea ce inseamna ingrijire, intretinere, tratarea problemelor pielii. Am inceput mult mai tarziu sa fiu atenta la ingredientele folosite si nu imi placeau cele care sunau foarte “chimic”, asa ca am inceput sa citesc, sa studiez cum sunt facute cremele, de exemplu, si sa incerc sa le fac si eu. Avand toate aceste informatii am decis sa incep un blog cu retete simple pentru piele, par, unghii, care a devenit un blog pentru un stil de viata sanatos. Si in acelasi moment am deschis si cabinetul cosmetic, fara sa am in plan un brand cu care sa lucrez, pentru ca nu ma multumea niciunul. Dar stiam ca ma descurc si pot sa fac clientelor mele produse personalizate. Acesta a fost doar inceputul. Acum pot spune ca fac ceea ce imi place cu adevarat!

De mai bine de 5 ani, realizezi tratamente cosmetice cu produse organice, in propriul cabinet. Consideri ca ne aflam pe o panta ascendenta in Romania atunci cand vorbim de consumul si utilizarea acestor tipuri de produse?

Din ce in ce mai multa lume este atenta la ce produse pune pe piele. Pielea noastra fiind cel mai mare organ, absoarbe absolut tot, iar daca incepi sa citesti ce ingrediente contin produsele din comert, te ingrozesti. Sunt informatii care nu sunt prezentate in mod normal, dar care te pot schimba in bine. In sensul ca vei deveni mult mai constient de efectele adverse si vei citi cu mai multa atentie etichetele.


Cum ne pot afecta tenul produsele cosmetice regasite in comert, care contin si alte ingrediente inafara celor naturale? (Sau, mai rau, niciun ingredient natural)?

Aceste produse contin o mare cantitate de ingrediente toxice care, adunate in timp, pot determina sau influenta aparitia unor boli destul de grave. De exemplu Aluminiul din deodorant poate contribui la aparitia cancerului la san. Doar daca te gandesti la acest lucru nu cred ca poti ramane indiferent, mai ales daca ai copii. Eu le recomand clientelor mele sa intre pe www.ewg.org si acolo gasesc gradul de toxicitate al ingredientelor, astfel ca isi pot face o idee despre ce anume pun pe piele. Intr-adevar reclamele de la televizor sau din reviste amintesc despre unul – doua ingrediente cunoscute noua, tocmai ca sa ne atraga cumva sa cumparam produsul. Insa spatele acestor ingrediente este o lista foarte lunga de substante derivate din petrol, alcool, parfum obtinut in laborator si lista este foarte lunga.

Care crezi ca sunt principalele ingrediente regasite pe eticheta unui produs cosmetic din comerț de care ar trebui să ne ferim?

Asa cum am spus lista este foarte lunga, dar trebuie mentionat alcoolul, parfumul, SLS, parabenii, ftalatii, formaldehida, PEG, petrolatul, uleiurile minerale, triclosanul, talcul, toluenul. Acestea pot avea efect asupra aparatului respirator, reproducator, probleme neurologice, Alzheimer, alergii, pot afecta sistemul hormonal, ficatul, imbatranesc si incarca tenul.

Ce tipuri de tratamente se regasesc in oferta cabinetului tau?

In cabinet efectuez tratamente de baza, de curatare, dar si tratamente pentru ten sensibil, ten matur, pentru acne sau pentru diminuarea petelor. De asemenea, exista mai multe variante de masaj facial, pe care il aleg impreuna cu clienta in functie de nevoile tenului sau.


Care este, pana in prezent, tratamentul pentru care au optat cele mai multe dintre cliente?

Cel mai cerut tratament este cel de curatare. Fac toti pasii care sunt specifici unui astfel de tratament, inclusiv masajul facial. Si diferenta este enorma, tenul fiind mai suplu, mai luminos si ridurile estompate.

Dar tratamentul care a dat cele mai bune rezultate într-un timp scurt?

Rezultate foarte frumoase sunt la tratamentul detox, pentru ca la final tenul este plin de viata, respira, cum imi place mie sa spun.

Esti vegetariana de mai bine de 8 ani de zile. Ne poti spune daca si cum a schimbat acest stil alimentar aspectul tenului si pielii tale?

De cand am renuntat la produsele de origine animala, tenul meu este mult mai curat si mai luminos. Fac 2-3 cosuri pe an si astea cand nu am timp sa ma ocup zilnic de ten, asa cum as vrea eu. Dar nu sar peste curatare, tonifiere si hidratare. Este foarte catifelat si in afara de ridurile din zona ochilor, este neted si nu isi arata varsta adevarata.

Tocmai pentru ca frumusetea se afla in permanenta conexiune cu sanatatea, ne poti spune care sunt alimentele din comert pe care le consideri a fi cele mai daunatoare tenului?

In primul rand lactatele, ciocolata si bauturile carbogazoase sunt vinovate pentru ca mentin acneea. Contin substante cu care organismal uman nu se poate obisnui si cauta sa le elimine. Si ajunge sa o faca sub forma de cosuri. Toate acestea trebuie eliminate si inlocuite cu fructe, legume, sucuri verzi, salate cat mai variate, pline de vitamine, minerale, care sa si ajute la curatarea tractului intestinal, pentru ca acolo se dezvolta si bacterii care sunt nocive pentru organismul nostru. De aceea se vorbeste din ce in ce mai mult in ultimul timp ca un stomac si un intestin curat ne asigura o piele de invidiat. Si pornind de la acest aspect urmeaza un proiect foarte frumos pe care il voi incepe impreuna cu doua prietene care au si ele un stil de viata sanatos si vrem sa ajutam cat mai multe femei.

In ceea ce priveste hidratarea corecta si orele de somn, care consideri ca sunt cifrele ideale? Cata apa e bine sa consumam și cate ore trebuie sa dormim pentru a ne bucura de o piele radianta?

8 – 10 ore de somn sunt suficiente pentru ca pielea sa se regenereze pe timpul noptii. Iar in ceea ce priveste hidratarea, ar trebui sa tindem spre 2L de apa, dar daca nu putem sa bem (o problema cu care ma confront si eu) putem sa ne facem ceaiuri sau sa bem apa infuzata cu felii de portocale, menta, lamaie, cu piersici, struguri. Acestea schimba gustul apei si este mai usor de baut.

De retete cosmetice si din bucataria proprie ne putem bucura si citind blogul tau. Ai incercat toate aceste retete pe pielea ta? Care este feedback-ul primit de la cititoare?

Aboslut toate retetele sunt testate de mine, pentru ca vreau sa vad cum se simt pe piele. Apoi le testeaza si fiica mea, pe cele care ii sunt potrivite. Aproape toate clientele care vin la tratament pleaca de la cabinet cu cateva retete simple pe care sa si le faca acasa in completarea ritualului pe care il stabilim impreuna. Si am si cititoare care imi scriu dupa ce incearca retetele sau care imi cer sfaturi pentru tenul lor.

Unt de cocos sau unt de cacao? Daca ai fi nevoita sa alegi dintre cele doua, cu care ai pleca acasa? 🙂

Cu cel de cocos. Mai ales ca il folosesc in foarte multe retete si este un ingredient de baza al deodorantului pe care il fac, dar si in bucatarie.

Daca ar fi sa alegi 3 alimente/produse pe care sa le ai cu tine oricand/oriunde pentru ingrijirea tenului, care ar fi acelea?

As alege ulei de cocos, miere si apa de lavanda. Uleiul de cocos se poate folosi in extraordinar de multe feluri (de la curatarea tenului, la hidratare, la calmarea pielii, la masti pentru ten si pentru par, in foarte multe retete). Mierea este la fel utila in ingrijirea pielii, fiind antibacteriana, antioxidanta, mentinand hidratarea in piele si este ingredientul minune pentru tenul cu cosuri. Iar apa de lavanda pentru ca iubesc lavanda si o pot folosi asa simpla, pentru a improspata tenul sau in masti.


Tocmai pentru ca nu multa lume le acorda importanta, cat de benefica este utilizarea uleiurilor esentiale in cosmetica?

Exista o vorba: “Esentele tari se tin in sticlute mici.” Asa si cu uleiurile esentiale. Aduc un aport de beneficii si duc produsul la un alt nivel. Insa inainte de a incepe folosirea lor pe piele, este bine sa ne informam si sa alegem cele mai pure uleiuri existente. De data aceasta pretul mic inseamna un ulei esential de cea mai proasta calitate si foarte periculos, mai ales daca este aplicat direct pe piele. De aceea recomand ca persoanele care vor sa inceapa folosirea uleiurilor esentiale sa se documenteze foarte bine, din surse sigure si abia apoi sa cumpere.

Ne poti dezvălui un aliment/combinatie ideala cu puternic efect anti-cearcan? Sunt cele doua felii de castravete de mare ajutor sau vorbim mai mult despre un mit?

Cearcanele, ca si porii mariti, sunt greu de diminuat. Au si cauze genetice, dar si stilul nostru de viata foarte activ contribuie la aparitia si mentinerea lor. Feliile de castravete si cele de cartofi (care se mentin reci un timp mai indelungat) se pot folosi fara probleme, dar rezultatele sunt de moment. Cel mai bun remediu este odihna, hidratarea si un stil de viata cat mai cumpatat (si in ceea ce priveste alimentaia, dar si sufleteste si omeneste).

Femeiintendinte.ro pregateste o intreaga serie de interviuri exclusive cu antreprenori la inceput de drum, specialisti in domeniul medical și al frumuseții, care vor răspunde la intrebari cu un spectru larg de interes cititoarelor noastre, tocmai pentru a putea intelege perspectiva unor oamenii care si-au pus in aplicare visele, planurile, destinele, pentru a le putea da viata si a le materializa.  Poți face și tu cunoștiința cu exemplele unor femei care au reusit sa transforme in realitate si sa puna pe picioare mici afaceri care au luat nastere in urma pasiunii lor pentru un anumit domeniu.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *