Inlocuirea meselor cu batoane proteice fara zahar – iata ce spun specialistii!

Daca apelezi la batoane proteice fara zahar atunci cand dieta ta deja include fructe, legume, cereale integrale, alte surse de proteine, precum si grasimi sanatoase, atunci da, este sanatos sa inlocuiesti o masa (din cand in cand) cu un astfel de baton.

Evident, consumul exclusiv de batoane proteice nu este recomandat, chiar daca exista destule diete care iti pot recomanda acest lucru.

Adevarul este ca, oricat de cuprinzator din punct de vedere nutritional ar fi un astfel de baton proteic, acesta nu va oferi niciodata corpului tau necesarul real de vitamine, nutrienti si minerale (si nu numai) de care acesta are nevoie intr-o zi normala. Mesele sanatoase si cuprinzatoare sunt sfinte, dupa cum s-ar spune – un simplu baton nu le poate inlocui chiar pe toate!

Care sunt beneficiile consumului de batoane proteice fara zahar?

Eficienta acestora este recunoscuta in domeniu. Mai exact, batoanele provenite de la producatori recunoscuti, eventual sustinute de cateva studii clinice, sunt cunoscute pentru continutul bogat in calciu, vitamina B, potasiu, fier si mai ales fibre.

Drept urmare, cele mai multe batoane proteice fara zahar contribuie la dezvoltarea masei musculare, dar mai ales la pierderea sanatoasa in greutate – datorita continutului relativ scazut de calorii, desigur!

Daca un baton este cuprinzator, simplu spus, atunci acesta poate inlocui cu usurinta o masa din ziua ta. Corpului tau i se ofera cele necesare pana la urmatoarea masa, dar cel mai important eviti consumul de calorii in adaos – acesta fiind, dupa cum bine stii, secretul slabitului eficient, rapid si sanatos.

Cum ar trebui sa arate un baton proteic fara zahar?

La capitolul ingrediente, un astfel de baton ar trebui sa se prezinte in felul urmator:

  • Kcal – in jur de 137 per portie de 40g; comparativ, o portie de 50g de ciocolata contine de doua ori mai multe kilocalorii;
  • Grasimi – in jur de 4.7g per portie; o portie de 50g de ciocolata contine in jur de 6.6g grasimi, o parte dintre acestea fiind sanatoase;
  • Carbohidrati –  in jur de 14g per portie; in comparatie, 50g de chipsuri contin aproximativ 27g de carbohidrati;
  • Fibre – in jur de 4.9g per portie; o selectie de batoane proteice fara zahar buna poate contine undeva la 12g de fibre pe suta de grame – in comparatie, o portie sanatoasa de fasole (unul dintre alimentele bogate in fibre) contine 16g de fibre;
  • Proteine – in jur de 12g per portie; cantitatea zilnica recomandata este de 45-56g de proteine. Astfel, nu te poti baza doar pe batoane proteice fara zahar daca vrei sa consumi cantitatea respectiva.

Restul tabelului nutritional ar trebui sa contina, in mare, o lista cuprinzatoare de vitamine si minerale, acestea fiind esentiale functionarii normale a organismului tau.

Daca toate cele mentionate sunt prezente intr-un baton proteic pe care il consumi, atunci probabil nu simti diferentele atunci cand inlocuiesti o masa cu acesta. Intr-adevar, nu ofera absolut tot corpului tau, dar este de ajuns pentru a fi potrivit ca o masa sanatoasa, dar mai ales satioasa, datorita continutului ridicat de fibre.

Cum poti gasi astfel de batoane proteice fara zahar?

Asemenea batoane sunt incluse in dieta NUPO, o dieta recunoscuta la nivel international si cu peste 40 de ani de activitate pe piata europeana. Aceasta are inclusa in selectia sa de produse batoane care se incadreaza in tipologia mentionata si care sunt sustinute, la randul lor, de studii clinice de specialitate realizate in mod individual.

Website-ul NUPO Romania este incarcat cu informatii esentiale care te pot ajuta sa faci o alegere inspirata atunci cand vine vorba de alimentatie sanatoasa, pierderea greutatii sau chiar mentinerea acesteia – arunca o privire chiar acum!

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *