Hikari Yokoyama ne invata cum sa fim o gazda buna

Celebra consultantă de creație și filantropă Hikari Yokoyama este renumită pentru stăpânirea artei de a găzdui, casa ei din Londra fiind cu centru constant de distracție.

„Mi-a plăcut dintotdeauna să fiu gazdă. Când aveam 6 ani, am făcut mici invitații din hârtie, pe care le-am scris cu markerul și i-am invitat pe toții copiii din cartier la activități de arte și meserii. Există câteva momente care nu ne părăsesc niciodată memoria. Ele au întotdeauna un aspect personal atât pentru tine, cât și pentru invitați.”, spune Hikari Yokoyama.

Hikari Yokoyama oferă un ghid – de la cine să inviți, ce să-i servești și până la muzica pe care s-o alegi:

  1. Invită-ți prietenii, vechi și noi

Când vine vorba de alegerea musafirilor, Yokoyama sugerează să folosim petrecerea ca scuză pentru a relua legăturile cu prietenii mai vechi, în timp ce legi alte prietenii cu cei noi. Acest lucru adaugă un element de surpriză pentru cei prezenți.

„Îmi plac petrecerile unde nu știi niciodată cu cine te întâlnești. Pentru mine, lista de oaspeți ideală este cea care-i cuprinde pe toți pe care-i cunosc și pe care-i iubesc, plus persoanele pe care nu le cunosc, dar pe care aș ajunge să le admir”, spune ea.

  1. Este important să acorzi atenție la toate detaliile

„O petrecere bună trebuie să te scoată din viața cotidiană, deci detaliile sunt importante dacă vrei să întărești credința temporară într-o realitate alternativă. Dar ai grijă să nu exagerezi. Caută frumusețea, dar stabilește o limită”, spune Hikari Yokoyama.

  1. Pregătește un playlist

Yokoyama crede că nicio petrecere nu este completă fără un playlist bun, care conduce ușor starea de spirit – dar care să fie pe placul tuturor. Ea sugerează „Iko Iko” de Dixie Cups pentru început, ca să încălzească oamenii; „All Shook Up” de Elvis Presley, pentru a începe dansul; „Get Down” de Nas pentru a crea un impuls; „This Must Be the Place” by Talking Heads pentru o petrecere plină de bucurie, noaptea târziu; „Hurt So Good” de Susan Cadogan; „Live Up” de Rodney P și „Total Control” de The Motels pentru un încheierea petrecerii.

  1. Meniul să fie simplu și gustos

„Asigurați-vă că mâncarea pe care o gătiți este ușor de mâncat, cu diferite feluri de mâncare, astfel încât să fie pe placul tuturor. Nu alege alimente care provoacă respirație urât mirositoare și care balonează. Bineînțeles că tot ce se află pe mese trebuie să aibă un gust delicios”, sugerează Yokoyama.

  1. Băuturile delicioase trebuie oferite primele

Pentru realizarea meniului perfect de băuturi, Hikari Yokoyama spune că: „băuturile savuroase sau delicioase trebuie servite la începutul nopții, deoarece nimeni nu-și va mai aminte de ele mai târziu. Vinul este pentru cină, iar băuturile spirtoase, cum sunt vodca sau tequila, trebuie păstrate pentru a doua parte a nopții. Să nu uitați de ceva special pentru oaspeții care nu beau.”

  1. Fii atentă, dar bucură-te de petrecere

Odată ce petrecerea este în plină desfășurare, sarcina cea mai importantă a gazdei este de a se asigura că oaspeții se simt bine, notează Yokoyama. Și, chiar dacă trebuie să fii atentă la tot ce se petrecere în jur, dacă sunt mâncare, băutură și muzică, te poți simți foarte bine alături de musafiri. Bucură-te alături de ei de petrecere. Dacă pari stresată, atmosfera va deveni una tensionată.

  1. Sărbătorește succesul cu un moment de liniște și de reflecție

„Vei fi obosită după o astfel de petrecere. Așadar, după plecare tuturor invitaților ei, alocă-ți timp pentru a te relaxa. Fă o baie fierbinte, apoi așază-te în pat, pune-ți o mască de ochi și dopuri în urechi, pentru a te detașa complet de lumea exterioară”, recomandă Hikari Yokoyama.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *