De îndată ce începe să vă curgă nasul, corpul dă semne de moleșeală, iar febra își face apariția, realizeze că te-ai ales cu o nesuferită gripă. Potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, gripa începe să apară în luna noiembrie și poate dura până în martie.
Agenția de Sănătate Publică afirmă că simptomele de gripă încep de obicei brusc, nu treptat, iar unele dintre semnele cu care vă puteți confrunta includ febră sau frisoane, tuse, durere în gât, nas înfundat, dureri de cap, oboseală și, în unele cazuri, vărsături și diaree. Este important să rețineți că Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor afirmă că nu toată lumea cu gripă va avea neapărat febră.
Citește mai jos câteva sfaturi îți pot fi de ajutor pentru a sta departe de gripă.
Spălați-vă întotdeauna degetul mare
Este evident faptul că spălatul mâinilor este cel mai eficient mod de a scăpa de microbi, dar există totuși o greșeală pe care mulți dintre noi o facem. Nu dăm importanță spălatului degetelor mari. Acest aspect nu este unul de neglijat, din moment ce degetele mari ating unele dintre cele mai pline de microbi obiecte: telefonul mobil, tastatura, telecomanda etc.
Nu puneți niciodată poșeta pe jos
Când așezați poșeta sau rucsacul pe podea nu faceți decât să atrageți toate bacteriile către voi, mai ales dacă acest lucru se întâmplă într-o toaletă sau restaurant, după care le puneți pe masa de bucătărie sau pe birou. Dacă ați făcut deja asta și poșeta este confecționată din material textil sau piele, se recomandă amestecarea câtorva picături de săpun lichid cu apă caldă pe o cârpă moale pentru a șterge murdăria.
Țineți periuțele de dinți separat
Gripa, stafilococul sau e-coli trăiesc, în mod obișnuit, pe periuțele de dinți. De aceea, este bine să păstrați periuțele de dinți acoperite sau una departe de cealalta, mai ales dacă cineva din casă este bolnav!
Lăsați pantofii la ușă
Pantofii i-ați folosit peste tot, mediu sănătos sau bolnav. Atunci când îi purtați în casă, aduceți toate bacteriile de afară pe covoarele sau podelele voastre. Asta înseamnă că germenii din afară te pot îmbolnăvi, făcându-i pe toți din familie susceptibili la ei, în special copiii.
Nu mâncați la birou
Biroul este un spațiu foarte murdar, este de 100 de ori mai murdar decât colaculde wc, astfel încât ultimul lucru pe care ar trebui să-l faceți este să luați masa de prânz cu mâinile de lângă această suprafață contaminată. Pentru a evita acest lucru, mergeți în spațiul special amenajat pentru servirea mesei, dacă acesta există, dacă nu, ștergeți biroul cu un șervețele umede dezinfectante îaninte de a mânca.
Nu luați telefoanele mobile cu voi la toaletă
Orice luați în baie poate fi contaminat cu germeni sau materii fecale. Pentru a ucide microbii, curățați telefonul cu șervețele umede cu alcool. Puteți chiar să păstrați câteva în geantă sau în mașină și să le folosiți ori de câte ori este nevoie.
Aprovizionați-vă cu iaurt
Cercetătorii consideră că probioticele din iaurt pot avea potențial de combatere a gripei. Un studiu din revista Canadian Medical Association sugerează, de asemenea, că probioticele pot ajuta la stoparea infecțiilor tractului respirator superior. Afinele și alte fructe de pădure contribuie, de asemenea, la întărirea sistemului imunitar.
Schimbați așternuturile o dată la două săptămâni
Așternuturile pot adăposti microbi, ceea ce înseamnă că partenerul cu care împărțiți patul va fi susceptibil la orice virus pe care l-ați adus în casă și invers. Așternuturile ar trebui schimbate din două în două săptămâni. Spalăți cearceaful, perna și prosoapele în apă fierbinte. Uscați-le folosind ciclul antibacterian sau cea mai fierbinte temperatură oferită de mașina de spălat. Pentru articolele care nu pot fi spălate, utilizați un spray dezinfectant pentru țesături.
Text de Carmen S. – Redactor femeiintendinte.ro
Lasă un răspuns