Cum să-ți pregătești pielea pentru plajă. Sfaturi utile

Ți-ai făcut planuri de vacanță? Ai cumpărat biletele? Ți-ai luat un nou costum de baie? Mai rămâne doar să îți îngrijești pielea înainte de a pleca în multa așteptata vacanță.. Nu trebuie neglijată, mai ales că are nevoie de îngrijire specială, înainte de expunerea la soare.

Cum poți combate prin alimentație efectele razelor UV

Pe lângă toate măsurile pe care le iei vara pentru a-ți menaja pielea de efectele nocive ale soarelui, mai este ceva ce poți încerca: te poți proteja și din interior. Dacă urmează să ai o zi de plajă este indicat să consumi multe roșii. Specialiștii spun că roșiile sunt bogate în licopen, un antioxidant care ajută la combaterea efectelor razelor UV (roșeață, umflături și arsuri solare) le poți consuma sub formă de suc, la grătar sau în salate. Recomandate mai sunt și caisele și pepenele roșu, acestea acționând asemănător roșiilor.

Epilează-te fără iritații

Înainte de o vacanță la mare, trebuie bifată pe lista lucrurilor care trebuie făcute și îndepărtarea părului nedorit de pe corp. Și mai importantă este îngrijirea pielii după epilare. „Stai departe de razele soarelui cel puțin 48 de ore după epilare. Foliculii sunt predispuși iritațiilor, iar pielea este mai sensibilă la căldură sau la orice tip de frecare (prosop, nisip, iarbă). Dă-te cu pudră de tașc, ca să calmezi roșeața, iar pentru a preveni creșterea firelor de păr sub piele, poartă haine lejere și dă-te cu loțiune cu acid glicolic și salicilic.“, explică Mariana Hurbar, cosmetician.

Află mai multe sfaturi de la specialiști pe zaina.ro.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *