Cum să-ți aduci marea la tine acasă

Vara este despre soare și mare pentru toată lumea, însă iubitorii stilului naval își pot aduce marea la ei acasă. Cum? Prin aranjarea casei în stil nautic. Decorul/stilul nautic nu se demodează niciodată. Este relaxant, prietenos și foarte primitor. Iată de ce trebuie să ții cont pentru un decor nautic perfect!

Decor nautic prin culori

Decorul nautic este caracterizat de culoarea albastră și albă, și dungile. Poți folosi orice nuanță de albastru, de la albastru deschis la indigo. Această culoare vă transportă într-o mare liniștită și calmă. Poți utiliza, de asemenea, alb murdar, alb obișnuit sau orice altă nuanță albă. Pereții sunt o parte fundamentală a decorului nautic. Pictura pereților cu aceste culori face ca spațiile să transmită liniștea, mireasma și curățenia mării.

Decor nautic prin materiale pentru decorațiuni nautice

Pentru a obține un decor nautic perfect, trebuie să fii atent/ă la materialele pe care le vei folosi. Lemnul reflectă cel mai bine viața în/la mare. În plus, este un material confortabil care te va ajuta să creezi o atmosferă foarte caldă. În mod ideal, un spațiu cu decor nautic ar trebui să aibă podele din lemn de esență tare. Cu toate acestea, poate fi folosit lemnul pe tavan sau chiar pe pereți prin plasarea frizelor. Ar trebui să mergi pe culori deschise pentru acest tip de decorare. Pictura alb din lemn este cea mai bună alegere. Lemnul ar trebui să fie, totodată, prezent în scaune, mese și restul mobilei.

Decor nautic prin elemente decorative

Elementele decorative care evocă marea sunt esențiale. Cu cât sunt folosite mai multe elemente decorative, cu atât încăperea va reflecta mai bine mediul maritim. Poți găsi multe elemente tematice diferite, care ating o notă specială în decor. Nodurile de funie, ancorele, bărcile, peștii, scoicile și steluțe de mare, toate sunt opțiuni excelente. Aceste accesorii duc pe oricine cu gândul la mare. În ceea ce privește mobilierul, pernele, covoarele, fețele de masă și șervețelele … ar trebui să optezi pentru cele cu dungi. Firește, cele mai bune culori pentru dungi sunt albastru și alb.

Decor nautic prin lumină naturală

Lumina este o temă esențială în decorul nautic. Un spațiu care evocă marea trebuie să fie plin de lumină. La urma urmei, când te gândești la mare, gândul te duce imediat la un mediu însorit, deschis, cu multă lumină naturală.

Pentru a crea spații perfecte cu decoruri nautice, ele ar trebui să aibă cât mai multă lumină naturală posibilă. În mod ideal, ar trebui să lași soarele să intre în casa ta cât mai mult posibil – prin tragerea perdelelor de la geamuri poți obține lumina dorită. Culoarea te va ajuta, de asemenea, să obții acest efect.

Articol realizat de Sanziana C – redactor femeiintendinte.ro

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *