Cum să devii o persoană matinală

În majoritatea dimineților, abia reușiți să vă dați jos din pat și să ieșiți pe ușă la timp. Cum pot unele persoane să prindă răsăritul, să pregătească micul dejun, după care să iasă la alergat și abia apoi să plece la job? Ei bine, află că totul ține de exercițiu. Iată ce e bine să faceți dacă vreți să deveniți o persoană matinală.

Luați cina mai devreme

Pentru a deveni o persoană matinală, nu este suficient să îți setezi alarma cu două ore mai devreme.  Este vorba de ajustarea întregii zile, astfel încât să faceți totul mai devreme, inclusiv digerarea mâncării. Dacă intenționați să vă treziți la ora 6 dimineața, stabiliți un obiectiv de a mânca și de a termina cina până la ora 20:00 cu o noapte înainte, astfel încât veți avea două ore să digerați și să vă pregătiți de culcare.

Înlocuiți cafeaua cu ceaiul din plante

Dacă sunteți agitați când încercați să vă culcați mai devreme, nu mai beți cafea după ora 1 p.m. După ce apune soarele, beți un ceai de valeriană care vă va relaxa și vă va induce o stare de somn.

Închideți televizorul

Povestea vieții noastre: Este ora opt seara și ne vedem de treburile rămase de rezolvat de peste zi. Când, deodată, ne fură un film la televizor sau o emisiune cu un subiect mai aprins. Iar când ne uităm la ceas deja este miezul nopții. Mai bine citiți o carte pentru a vă relaxa și vă va lua somnul până la finalul primului capitol.

Amânați lucrurile pentru a doua zi

În loc să vă duceți la sală, să faceți cumpărăturile sau să vă spălați pe cap seara, amânați-le pentru a doua zi. Vă va mobiliza mai repede pentru a termina tot ce ați pus pe listă și le veți rezolva de două ori mai repede

Jucați-vă de-a v-ați ascunselea cu alarma

De multe ori amânați alarma înainte de a vă da jos din pat? Ei bine, este destul de greu să faci asta când îți pui ceasul cu alarmă într-o locație total diferită în fiecare noapte. În seara asta, sub pat. Mâine, pe dulap. A doua zi, în hol. Practic, în orice loc pentru care va trebui să te dai jos din pat ca să o oprești.

Pregătiți-vă pentru câteva nopți prost dormite

Este inevitabil: dacă schimbați ora de culcare cu patru ore mai devreme, ești normal să aveți câteva nopți neliniștite și dimineți în care vă veți simți amețiți. Dar asta nu ar trebui să vă facă să renunțați la intențiile voastre de a reuși să adormiți devreme. Dacă vă veți simți epuizati când vă treziți, întâlnirea cu pijamalele după ora cinei va fi minunată.

Fiți consecvenți

Știm că ați vrea să stați vineri noaptea până târziu în oraș și să dormiți până la prânz a doua zi. Dar dacă vă dați programul de somn peste cap în weekend, vă va fi mai greu să reveniți la un program de somn normal în timpul săptămânii.

Text de Carmen S. – Redactor femeiintendinte.ro

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *