Cum previi refluxul acidului gastric din timpul nopții

În timp ce această afecțiune poate apărea în orice moment al zilei, pentru mulți, refluxul acidului gastric este mai frecvent noaptea și, de fapt, poate deveni un declanșator al tulburărilor de somn.

Refluxul acidului gastric sau boala de reflux gastroesofagian este cauzată de o slăbire a sfincterului esofagian, partea corpului care permite acidului stomacal să se ducă în esofag și în gură. În consecință, persoana afectată simte o senzație de arsură sau iritare inconfortabilă, care este adesea însoțită de dureri toracice, arsuri la stomac și dificultăți de înghițire.

Din fericire, în majoritatea cazurilor, nu duce la complicații grave. Cu toate acestea, este recomandat să se meargă la un specialist sau să faci tot ce poți pentru a preveni starea, deoarece poate afecta atât somnul, cât și calitatea vieții în general.

Iată cum poți preveni refluxul acidului gastric în timpul nopții:

Evită să mănânci înainte de culcare

Deși nu ar trebui să te duci la culcare fără să mănânci cina, nici nu trebuie să mănânci chiar înainte de culcare. Recomandat este să se opteze pentru o cină ușoară cu două sau trei ore înainte de culcare. În acest fel, secrețiile de acid ale stomacului vor fi sub control înainte de culcare.

Limitează consumul de alimente care-ți fac rău

Alimentele care cresc nivelul de acid pot agrava simptomele refluxului în timpul nopții. Prin urmare, este recomandat să reduci consumul de roșii, băuturi care conțin cofeină, mezeluri, mâncare prăjită, mâncare picantă și băuturi alcoolice, în special noaptea.

Dormi pe partea stângă

Dormitul pe partea stângă poate reduce episoadele de reflux gastric noaptea. Din motive anatomice, dormitul pe partea dreaptă a stomacului expune sfincterul esofagian mai mult la acidul stomacului, provocând reflux.

Mergi la un medic

Dacă simptomele persistă sau se agravează, în ciuda aplicării recomandărilor de mai sus, cel mai bine este să te adresezi medicului. Acesta va putea determina cauza și îți va da cel mai bun tratament.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *