Cum obții un ten radiant cu turmeric

Turmericul este un ingredient tipic pentru multe feluri de mâncare, dar el este cunoscut și pentru beneficiile pe care le are asupra pielii. Dacă nu ai încercat niciodată o mască cu turmeric (pudră) pentru că nu știi care sunt combinațiile corecte, iată cum poți folosi ingredientul-minune în îngrijirea tenului.

Pentru ten radiant

Amestecă turmericul pudră cu papaia pentru a obține strălucire. Papaia conține papaină, o substanță care are rolul de a catifela piele și de a o face să strălucească. Curcumina, pe de altă parte, curăță tegumentul.

Cum se prepară masca:

Pune într-un bol pulpa de papaia și amestec-o cu un vârf de lingură de turmeric (pudră). Spală-te bine pe față, apoi aplică amestecul obținut pe față și gât, prin mișcări circulare. Lasă-l să acționeze 25 de minute, după care clătește-te cu apă călduță.

Pentru curățarea tenului

Poți folosi turmericul pentru a-ți face o mască de curățare a tenului.

Cum se prepară masca:

Pune într-un bol ½ de linguriță de turmeric (pudră), 4 lingurițe de făină de năut și 2 linguri de lapte rece. Amestecă-le cu o lingură până obții o pastă, după care aplic-o pe tenul curat, prin mișcări circulare. Las-o să acționeze 20 de minute, apoi clătește-te cu apă călduță.

Pentru hidratarea tenului

Tenul are nevoie de hidratare pe timp de iarnă, măștile faciale fiind de mare ajutor în acest sen.

Cum se prepară masca:

Pune într-un bol ¼ de linguriță de turmeric (pudră) și 2 linguri apă de trandafiri, apoi amestecă bine. Aplică pasta obținută pe față, prin mișcări circulare, blânde. Las-o să acționeze 20 de minute, după care clătește cu apă călduță.

Pentru tenul gras

Cantitatea de sebum, care caracterizează tenul gras, poate fi menținută sub control cu ajutorul unei măști pe bază de turmeric (pudră).

Cum se prepară masca:

Pune într-un bol 1 linguriță de pudră de coajă de portocală, ½ de liguriță de turmeric (pudră), 1 linguriță de suc de lămâie și 1 linguriță de iaurt, apoi amestecă toate ingrediente până obții o pastă. Aplică amestecul pe față și pe gât, prin mișcări circulare. Lasă-l să acționeze 30 de minute, după care spală-te cu apă călduță spre rece.

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *