Cele mai romantice 7 locuri din Italia ideale pentru luna de miere

După lungi căutări, v-ați hotărât să petreceți luna de miere în Italia și vă doriți ca totul să iasă perfect, dar există multe orașe uimitoare aici și alegerea poate fi una dificilă. Vă propunem 7 destinații diferite în funcție de fiecare tip de cuplu pentru ca viața voastră în doi să înceapă cât mai frumos:

Florența

Cosmopolitană și urbană, dar bizară și totuși ușor de explorat, Florența este opțiunea perfectă pentru un cuplu iubitor de orașe. Acest oraș toscan este locul în care se găsesc hoteluri de lux, restaurante excelente (o masă la La Giostra este o necesitate) și artă și arhitectură renascentistă. Faceți o plimbare cu barca pe râul Arno, plimbați-vă de-a lungul Ponte Vecchio, hoinăriți cu bicicletele în jurul piațetelor în aer liber, îmbogățiți-vă cultural la Galeria Uffizi și, bineînțeles, nu uitați să vă răsfățați cu o delicioasă gelato (înghețată).

Piedmont

Sunteți genul cărora le place vinul și mâncarea bună? Această regiune italiană, situată între Franța și Elveția, este cunoscută mai ales pentru priveliștile superbe ale Alpilor, regiunea vinului Langhe și, mai presus de toate, mâncarea aparte. În Alba, locul de origine al trufelor albe, puteți rezerva un tur privat pentru vânătoarea de trufe, care se încheie cu o degustare de vin extravagant în combinație cu trufele deligioase.  Și deși Piemontul este deseori umbrit de Toscana, este una dintre cele mai bune regiuni viticole din Italia.

Coasta Amalfi

Cu creste muntoase și sate pescărești pline de culoare, care se înalță peste Marea Mediterană, există puține locuri în lume atât de uimitoare și seducătoare precum Coasta Amalfi. În orașul șic Positano, amatori de plajă, gurmanzii și aventurierii vor găsi o mulțime de modalități de a se bucura de zilele însorite. Faceți o excursie de o zi în orașul Montepertuso din apropiere, navigați spre Capri și explorați grotele, apoi vă puteți relaxa cu un negroni pe plajele dotate cu șezlonguri cu umbrele.

Verona

Cel loc poate fi mai potrivit pentur luna de miere decât acela al poveștii Romeo și Julieta din opera lui Shakespeare? Luați cina la intimul Restaurant II Desco, unde vă puteți bucura de feluri de mâncare tradiționale venețiene în piazza în aer liber. Încheiați seara la Arena di Verona, un amfiteatru imens roman, unde puteți prinde o interpretare live a operei Bărbierul din Sevilla.

Sardinia

Cândva inaccesibilă și exclusivistă, acum este mai ușor ca oricând să ajungeți la Sardinia. Ca urmare, această insulă mediteraneană de pe țărmul estic al Italiei devine o destinație populară pentru călătorii la prețuri accesibile. Veți găsi ruine romane vechi, castele medievale, mici sate portuare și unele dintre cele mai frumoase plaje cu nisip alb din Italia.

Veneția

Ahh, clopotele bisericii care bat în Piazza San Marco, podurile de piatră care se întind pe străzile înguste și palatele viu colorate, care se întind de-a lungul canalelor – nicăieri în Italia nu mai găsiți așa ceva. Vizitați piețele Rialto în aer liber, savurați un Spritz venețian în fața canalului Osteria Bancogiro sau faceți o scurtă excursie spre cartierul Burano, unul dintre cele mai colorate orașe mici din lume. Oh, și în loc de o călătorie cu gondola turistică, optează pentru un tur privat cu barca de-a lungul Canalului Grande.

Puglia

Puglia, tocul stilleto al acestei țări în formă de cizmă de pe Marea Adriatică, este o alternativă mai liniștită, dar la fel de fermecătoare pentru Coasta Amalfi. Lacurile stâncoase de pe litoral creează un peisaj luxuriant cu păduri de măslini, orașe vopsite în alb și zone rurale. Vizitați locuințele din piatră sau trulli, în orașul Alberobello, apoi faceți o excursie la Grotte di Castellana, un labirint de pasaje subterane. Și nu ratați cina la Grotta Palazzese în orașul stațiune Polignano a Mare. Restaurantul, sculptat într-o peșteră de calcar cu vedere la mare, este unul dintre cele mai romantice locuri din lume.

Text de Carmen S. – Redactor femeiintendinte.ro

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *