Cele mai bune 3 rețete de măști pentru fața ta

Dacă vrei să-ți menții pielea sănătoasă și frumoasă – sau pur și simplu vrei să ai mereu pielea catifelată – atunci următoarele măști de casă pot fi foarte utile. Iată care sunt:

Mască facială cu iaurt, lămâie și miere

Iaurtul este perfect pentru hidratarea pielii, în timp ce mierea îi va oferi antioxidanți, minerale și vitamine iar lămâia este una dintre cele mai bune surse de vitamina C, care este un excelent antioxidant.

Pune într-un bol o singură lingură de miere cu iaurt natural și 10-12 picături de lămâie, apoi amestecă-le până obții o pastă. Aplică amestecul pe fața curată și las-o să acționeze 30 de minute. Clătește la final cu apă călduță.

Mască facială cu avocado

Avocado este un fruct care conține o mare varietate de vitamine și minerale, printre cele mai importante fiind acid oleic, care lasă pielea hidratată și catifelată. În plus, este ingredientul ideal pentru pielea uscată.

Ai nevoie de o jumătate de avocado și o lingură de ulei de măsline. Amestecă cele două ingrediente până obții o pastă, pe care apoi o aplici pe față pentru 15 minute. Îndepărteaz-o cu apă călduță.

Mască facială cu lapte și miere

Dacă vrei să ai tenul Cleopatrei, atunci masca cu lapte și miere nu trebuie să lipsească din ritualul tău de menținere a frumuseții. Despre lapte se știe că hidratează tegumentul, însă el stimulează în mod natural producerea de colagen, una dintre cele mai importante proteine ale pielii. De asemenea, laptele are un efect de curățare a tenului și nu stimulează producția de sebum.

Adaugă într-un bol o lingură de lapte, o lingură de miere și un albuș, amestecă-le și pasta obținută aplic-o pe față. Las-o să acționeze 15 minute, apoi clătește cu apă călduță.

Articol realizat de Sanziana C – redactor femeiintendinte.ro

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *