Ce nutrimente sa adaugi in dieta pentru a preveni caderea parului

Pierderea părului este un eveniment foarte frustrant în viața oricărui om, dar mai ales a femeilor. Nutriționista Mariana Păcuraru ne recomandă anumite nutrimente pe care ar trebui să le consumăm pentru a combate căderea părului. Și, de asemenea, ne recomandă și alimentele în care găsim aceste nutrimente.

Seleniu

„Nucile de Brazilia sunt o foarte bună sursă de seleniu“, spune Păcuraru. „Alte alimente bogate în seleniu sunt cerealele integrale – orzul, grâul, secara, hrișca și orezul brun – peștele, fructele de mare și carnea slabă, semințele de floarea-soarelui, dar și nucile pecan ori migdalele. Important este și solul în care cresc unele dintre aceste alimente, pentru că poate fi sărac în seleniu. Așa că, în măsura posibilităților, recomand nucile de Brazilia, migdalele ori semințele să fie de origine bio“. Nutriționistul recomandă și suplimente de bună calitate care pot îmbunătăți starea părului.

Zinc

„Stridiile, semințele de dovleac, rădăcina de ghimbir, nucile pecan și cele de Brazilia, ovăzul, migdalele, napii și usturoiul sunt surse bogate de zinc“, spune Păcuraru. Consumul lor este un mod foarte bun de a-ți păstra frumusețea părului.

Fier

„Sursele esențiale de fier sunt semințele de dovleac, ficatul, migdalele, prunele uscate, frunzele de sfeclă, curmalele, lintea și broccoli. Aceste alimente chiar au rol foarte important în menținerea sănătății părului“, explică nutriționistul.

Află ce alți nutrienți poți adăuga în dieta zilnică pentru un scalp sănătos pe zaina.ro. 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *