Alimente esențiale înainte de sportul de dimineață

Sportul te ajută să te menții în formă, însă foarte important este și stilul alimentar adoptat în perioada în care faci exerciții fizice. Specialiștii spun că antrenamentul nu are rezultate dacă nu sunt respectate câteva regulile alimentare.

Așadar, iată ce ar trebui să mănânci înainte de sport.

Banană

Banana este fructul perfect pentru a fi mânca înainte și după antrenamentul fizic. De ce? Pentru că este un fruct cu un conținut ridicat de potasiu, mineral care ajută la reechilibrarea valorilor de minerale pe care le pierzi în timpul exercițiilor. Bananele sunt, de asemenea, surse de carbohidrați, adică îți oferă energia de care ai nevoie după efortul depus.

Smoothie

Smoothie-ul este o altă opțiune excelentă. Se pregătește rapid și poți folosi fructele și legumele care-ți plac. În mod ideal, un smoothie ar trebui să fie pe bază de fructe, iaurt și granola sau orice alt tip de cereală. Un smoothie preparat din ingredientele corecte este bogat în proteine, vitamine și carbohidrați, substanțe nutritive ideale pentru o sesiune de exerciții fizice și, implicit, pentru a pregăti corpul pentru mișcare.

O felie de pâine prăjită cu miere

Dacă nu ai mult timp la dispoziție, atunci o felie de pâine (din cereale integrale) neagră sau integrală, prăjită, cu gem sau miere este o opțiune ușoară și rapidă pentru a-i da corpului energia de care are nevoie.

Apa, foarte importantă

Desigur, ar trebui să te hidratezi foarte bine înainte, în timpul și după orice tip de antrenament. Bea cel puțin o jumătate de litru de apă înainte de a face exerciții fizice. În mod alternativ, poți bea, de asemenea, suc de fructe care nu este îndulcit sau o altă băutură stimulantă, precum cafea sau ceai. Apa este deosebit de utilă dacă îți desfășori activitatea fizică dimineața.

Articol realizat de Sanziana C – redactor femeiintendinte.ro

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *