8 beneficii ale uleiului de măceșe pentru ten

Extras din semințele de măceș, uleiul poate ajuta la ameliorarea roșeții, a semnelor de îmbătrânire, poate calma acneea și poate acționa ca un bun emolient pentru ten. Dermatologii îl recomandă, mai ales celor cu tenul sensibil sau problematic. Ei spun că acesta este un produs care poate fi introdus în rutina zilnică.

Uleiul de măceșe este extras din seminețele zdrobite ale plantei sălbatice prin presarea la rece, spune Elizabeth geddes-Bruce, dermatolog la Westlake Dermatology din Austin, Texas. Acest proces ajută la menținerea valorilor nutriționale ale uleiului, care conține mai multe vitamine, antioxidanți și acizi grași care-l fac un produs ideal pentru îngrijirea pielii și care poate fi folosit de toate femeile.

Uleiul de măceșe reduce ridurile și face pielea mai fermă

Uleiul de măceșe este bogat în vitamina A (cunoscută și ca retinol) care ajută la reducerea semnelor de îmbătrânire a pielii, inclusiv la ameliorarea liniilor fine. El ajută pielea să devină mai fermă și mai întinsă, spune chirurgul plastician Anthony Youn.

Uleiul de măceșe luminează pielea

Acest culei conține și vitamina C, un nutrient care stimulează colagenul și care ajută la îmbunătățirea fermității pielii și previne apariția liniilor fine. Vitamina C este recunoscută, de asemenea, și pentru că oferă luminozitate și strălucire pielii. Astfel vei obține un ten strălucitor.

Descoperă mai multe beneficii ale uleiului de măceșe pe zaina.ro. 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *