6 motive să porți mereu o agendă cu tine

Trăim in era tehnologiei și, implicit, într-o continuă evoluție a tot ce înseamna simplificarea task-urilor de zi cu zi, iar cel mai la îndemână ajutor din acest punct de vedere, este, și o știm cu toții, telefonul. Cu toate acestea, motivele pentru care o agendă ar putea să înlocuiască în multe situații orice altă alternativă tehnologică sunt foarte multe.

Începând cu felul în care o agendă ne poate ajuta să fim mai organizați, felul în care psihologii subliniază importanța scrisului de mână și până la nota de eleganță sau bună dispoziție pe care ți-o poate da un astfel de obiect, toate reprezintă motive suficient de bune pentru a-ți căuta o agendă care să te reprezinte.

O agendă te poate ajuta să ai mai mult control în timpul unei discuții

Ți s-a întâmplat vreodată, în timpul unei ședințe, să uiți pur și simplu să vorbești despre anumite aspecte pe care, cu o seara înainte, te rugai să nu le uiți? Folosirea unei agende la job te ajută să-ți așezi toate obiectivele în ordine, să-ți prioritizezi task-urile și, cel mai important, să nu uiți de ele. Ca să nu mai vorbim despre nota de profesionalism pe care o denotă sau de cât de mult te poate ajuta în timpul unui speech, spre deosebire de folosirea telefonului.

 

Agenda îți poate da o stare de bine prin aspect

Felul în care arată carnetul în care îți așterni gândurile sau sarcinile are același efect precum o haină preferată. Ești o persoană care adoră călătoriile sau locurile cu iz de poveste? Alege una dintre agendele Pastel Paper cu coperte rupte dintr-o lume magică!

Dacă adori florile sau abia aștepți să vină primăvara sau vara ca să te poți bucura de floarea soarelui sau de bujori, poartă-le cu tine în geantă pe coperta agendei tale și înveselește-te în fiecare zi folosind-o.

 

Agenda te ajută să te deconectezi

Ți se pare că petreci prea mult timp pe rețelele de socializare sau că butonezi telefonul încontinuu și că ești în permanentă comunicare cu ceilalți? O agendă îți oferă posibilitatea de a „vorbi doar tu cu tine” și asta nu doar prin scrisul de mână, ci și prin celelalte detalii pe care alegi să le conțină. Evenimente importante, zilele celor dragi, desene, schițe, planuri, gânduri…orice îți dai voie să fii atunci când vrei să fii doar tu cu tine.

Agenda nu rămâne fără baterie

Să fim serioși, aici agenda chiar câștigă detașat lupta cu telefonul, laptopul sau tableta, iar dacă ai notate în ea date esențiale și de care știi că ai nevoie zi de zi, vei ști sigur că ai mereu acces la ele.

Nu știi niciodată când te lovește inspirația

Când vorbim de inspirație, ne referim la orice: o schiță, un desen, versurile unei melodii. Pentru că marile idei nu vin niciodată atunci când te aștepți sau ești pregătit, iar sclipirile de moment nu trebuie irosite sau uitate.

Terapie prin scrisul de mână într-o agendă/jurnal

Păstrarea unui tip de jurnal/agendă în care oamenii să-și exprime trăirile, gândurile sau temerile de zi cu zi, prin scrisul de mână, este recunoscută de către psihologii din lumea întreagă ca fiind o excelentă metodă de terapie și aduce un real ajutor în tratarea afecțiunilor precum anxietate sau depresie. Chiar dacă poți considera că nu ai timp zilnic să faci acest lucru, o agendă îți poate fi mereu la îndemână în caz că vrei să-ți notezi o serie de gânduri care îți dau bătăi de cap.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *