5 ceaiuri care te ajută să slăbești

Ceaiurile au fost multe proprietăți, printre care și funcția de accelerare a metabolismului. Asta înseamnă că persoanele care-și doresc să scape de kilogramele în plus pot începe să bea ceai, în timp ce acordă și mai multă atenție alimentației. Iată care sunt cele 5 ceaiuri despre care se spune că stimulează pierderea în greutate.

Ceaiul de mentă, previne mâncatul excesiv

Ceaiul de mentă este foarte bun pentru persoanele care vor să slăbească, însă este recomandat să fie înlocuit prin rotație cu ceaiul verde. Astfel, digestia va fi îmbunătățită și numărul caloriilor arse va fi mult mai mare. Pentru a prepara ceaiul, este nevoie de o lingură de frunze de mentă (uscate) și 250 ml apă. Se pun frunzele în apa fierbinte, se lasă 5 minute la infuzat și apoi se strecoară. Poate fi adăugată și o lingură de miere, opțional.

Ceaiul verde, stimulează metabolismul

Cercetările au arătat că substanțele active prezente în ceaiul verde accelerează procesul de ardere a caloriilor, acesta fiind motivul pentru care este ceaiul cel mai recomandat pentru slăbit. Nu trebuie băute mai mult de două cești de ceai pe zi.

Ceaiul de trandafir, previne constiparea

Unul dintre ceaiurile cele mai parfumate, ceaiul de trandafir, are efecte terapeutice asupra organismului. Pe lângă faptul că are proprietăți de eliminare a toxinelor, ceaiul de trandafiri este sursă de vitamine precum A, B3, C, D și E și luptă împotriva infecțiilor. Mai mult, accelerează metabolismul care va arde mai multe calorii pe zi.

Ceaiul de oolong, previne obezitatea

Studiile au arătat că ceaiul de oolong, un ceai semi-fermentat, poate avea efecte mai puternice decât ceaiul verde. Se spune despre el că deține substanțe care reduc nivelul crescut de colesterol și de grăsimi. Recomandate sunt două cești de ceai de oolong pe zi.

Ceaiul de anason, îmbunătățește digestia

Cu origini din China, ceaiul de anason este remediu pentru probleme digestive precum durere de stomac, diaree sau greață. Mai mult, conține substanța care stimulează metabolismul pentru a arde mai multe calorii. Recomandată o ceașcă de ceai de anason pe zi.

Articol de Sânziana C. – editor femeiintendinte.ro

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *