4 probleme care ajung să afecteze relația de cuplu

O relație de cuplu sănătoasă are la bază comunicarea, respectul, încrederea și înțelegerea unul față de celălalt. Acești 4 stâlpi sunt considerați cei mai importanți, însă sunt și câțiva factori care afectează foarte mult relația dintre două persoane, și anume:

  1. Lipsa comunicării

Una dintre problemele care pot afecta relația de cuplu este tăcerea. Unii oameni evită să vorbească despre anumite probleme, pentru că nu știu cum să le abordeze sau pentru că consideră că sunt irelevante. La ce trebuie să vă gândiți este că, dacă vă deranjează ceva sau vă face să dezvoltați resentimente de orice fel, atunci este o problemă serioasă. Nu trebuie să te temi că partenerul ar putea să reacționeze într-un anumit fel. Gândește-te că aceste lucruri pot distruge relația, nu că o vor îmbunătăți.

  1. Petrecerea timpului liber cu prietenii sau familia, nu cu partenerul

O altă problemă care vă poate afecta relația este lipsa unei vieți conjugale. Este normal ca ocazional să doriți să petreceți mai mult timp cu prietenii sau cu familia, dar trebuie să mergeți împreună. Alegeți o activitate care vă place și rezervați timp pentru aceasta. Nu-ți vine în minte nimic? Iată câteva idei despre lucrurile pe care le puteți face împreună:

  • Luarea micului dejun împreună în fiecare zi;
  • Mersul la film o dată pe săptămână;
  • Urmărirea unui episod din spectacolul tău sau al lui preferat.
  • Întâlnirea după muncă și povestirea activităților făcute în timpul zilei.
  1. Gestionarea banilor

Modul în care sunt gestionați banii în relația de cuplu poate duce la apariția discuțiilor. Există cupluri care pur și simplu aleg să evite această problemă, deoarece întotdeauna sfârșesc să argumenteze. Aspectul financiar este unul foarte important într-o relație și nu ar trebui ignorat. Nu se poate ca numai un partener să contribuie la cheltuielile casei iar celălalt să nu dea nimic.

  1. Munca

Aceasta este ultima problemă care vă poate afecta relația. Dacă nu credeți, întrebați-vă: Câte ore lucrați? Deseori renunți la activitățile familiale din cauza angajamentelor de muncă? Pare mai acceptabil să vă părăsiți sâmbătă familia pentru a finaliza o sarcină de lucru?

Știm că munca este importantă pentru o familie, deoarece vă ajută să aveți o calitate mai bună a vieții. Cu toate acestea, dacă faceți lucrul prioritar, relația va fi grav avariată. Deși nu este întotdeauna ușor, este important să învățați cum să vă gestionați timpul și să vă faceți prioritar partenerul.

Articol realizat de Sanziana C – redactor femeiintendinte.ro

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *