3 remedii cu eucalipt pentru ameliorarea problemelor respiratorii

Datorită proprietăților pe care le deține, eucaliptul a devenit unul dintre cele mai utilizate remedii pentru combaterea problemelor respiratorii. Astăzi vom vorbi despre trei remedii cu eucalipt care pot ajuta la ameliorarea afecțiunilor minore ale sistemului respirator.

  1. Ceai de eucalipt

Cei mai mulți oameni folosesc frunzele ”crude” în prepararea ceaiului, însă recomandate sunt cele uscate, pentru a beneficia de toate proprietățile pe care le deține frunza de eucalipt.

Pentru prepararea ceaiului, ai nevoie de:

  • 100 g de frunze de eucalipt (uscate)
  • 4 cești de apă (1 litru)

Mod de preparare:

Pune apa într-o oală la fiert, apoi adaugă frunzele de eucalipt și acopeă-le pentru câteva minute cu o farfurie pentru infuzie. Îndepărtează vasul de pe foc și strecoară ceaiul. Recomandate sunt două cești de ceai de eucalipt pe zi, nu mai mult.

  1. Inhalare (cu eucalipt)

Acesta este unul dintre cele mai comune remedii cu eucalipt. Poți face inhalări (cu eucalipt) de două ori pe zi. Cu toate acestea, ai mare grijă atunci când faci acest lucru. Mirosul puternic decongestionează tractul respirator. Rezultatele vor apărea după câteva inhalări.

Pentru preparare, ai nevoie de:

  • 2 linguri de frunze de eucalipt (30 g)
  • ½ de ceașcă de apă (125 ml)

Mod de preparare:

Pune într-un vas apa la fiert și apoi adaugă frunzele până când apa devine maro. Toarnă amestecul într-un recipient de dimensiuni medii. Vino aproape de el până când vei putea simți aburul pe față și inhalează-l. Poți acoperi capul cu un prosop pentru a spori eficacitatea.

  1. Baie cu eucalipt

S-ar putea să te întrebi cum o baie cu eucalipt ajută la decongestionarea tractului respirator. Ei bine, aceste băi sunt utile deoarece porii absorb aburul și ajută la expulzarea flegmei.

Pentru preparare, ai nevoie de:

  • 100 g frunze de eucalipt uscate
  • 1 litru apă

Mod de preparare:

Pune într-un vas apa la fiert, apoi adaugă frunzele de eucalipt. Toarnă infuzia în cadă și așteaptă până ajunge la o temperatură pe care o suportă corpul. Stai în apa de eucalipt cel puțin 30 de minute, apoi clătește-te cu apă călduță.

Remediile naturale cu eucalipt te ajută să previi complicațiile problemelor respiratorii, însă nu întârzia să te prezinți la un medic specialist dacă situația nu se îmbunătățește.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *