3 idei vegane de mic-dejun

Datorită combinațiilor de ingrediente vegetale, micul dejun vegan oferă elemente nutritive importante precum fibre dietetice, vitamine, minerale și proteine. În plus, ele reprezintă o alternativă bună pentru a reduce consumul de produse prelucrate, alimente care afectează în timp starea generală de sănătate, și de calorii.

Și, pentru că micul dejun este masa cea mai importantă din zi, mic-dejunul vegan combină ingrediente care stimulează energia și care favorizează o bună sănătate fizică și mentală. Iată care sunt rețetele:

Pâine integrală de grâu cu roșii și ulei de măsline

Pâinea integrală de grâu este o alegere excelentă pentru micul dejun vegan. În acest caz, propunem combinarea ei cu gustul delicios al roșiilor și uleiului de măsline pentru a obține o cantitate bună de antioxidanți, vitamine și grăsimi sănătoase.

Ai nevoie de:

  • 2 felii de pâine integrală de grâu

  • 1 roșie coaptă

  • ½ cățel de usturoi

  • 2 linguri de ulei de măsline

  • 1 lingură de oregano uscat

  • sare, după gust

Mod de preparare:

Spală roșia, apoi tai-o cuburi mai mari și pune-o într-un bol. Adaugă peste ea usturoiul tăiat mărunt, uleiul de măsline, oregano și sarea. Amestecă cu o lingură. După care, pune pe fiecare felie de pâine câte un strat din amestecul obținut. Pâine poate fi și prăjită.

Asta e tot! Bucură-te de această rețetă de mic-dejun împreună cu o cafea simplă sau cu lapte de soia, un smoothie de fructe sau de legume.

2. Smoothie de banană și lapte de alune de pădure

Smoothie-urile nu lipsesc din alimentația vegană. Această rețetă delicioasă preparată din lapte de alune de pădure, banane și pudră de carob este perfectă pentru persoanele care nu prea au timp dimineața.

Ai nevoie de:

  • 250 ml lapte de alune de pădure

  • 2 banane coapte

  • 1 lingură de pudră de carob

Mod de preparare:

Descojește cele două banane, taie-le felii și pune-le în vasul blenderului. Blenduiește-le până devin pastă, apoi adaugă laptele și pudra de carob. Procesează-le încă câteva minute, după care toarnă pasta obținută într-o cană sau într-un pahar. Se servește împreună cu câțiva biscuiți din cereale integrale.

3. Lapte cu fulgi de ovăz

Fulgii de ovăz sunt bogați în proteine, acizi grași Omega-3 și antioxidanți, fiind în același timp și o sursă importantă de energie.

Ai nevoie de:

  • 200 ml lapte de migdale

  • 100 gr fulgi de ovăz

  • ½ lingură scorțișoară

  • 2 linguri sirop de agave

Mod de preparare

Toarnă laptele de migdale într-o oală și pune-l la fiert. Adaugă fulgii de ovăz și amestecă încontinuu cu o lingură din lemn. Presară scorțișoara și siropul de agave, după care i-a vasul de pe foc. Lasă-l câteva minute să se răcească, apoi servește fulgii de ovăz într-un bol și decorează-i cu merișoare sau ananas uscat.

Aceste 3 rețete vegane de mic-dejun sunt simple, ușor de preparat și nu necesită foarte mult timp. Și, cel mai important, sunt sănătoase și te încarcă cu energie.

Articol realizat de Sânziana C – redactor femeiintendinte.ro

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *